BiH
4

SDP: Istrajat ćemo u borbi za bolju BiH

Klix.ba
U Sarajevu je 16. maja održana proširena tematska sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, uz upoznavanje sa strateškim pravcima djelovanja SDP BiH u periodu do narednih opštih izbora 2014. godine.

Skupu je prisustvovalo oko 400 aktivista sa područja Kantonalne organizacije Sarajevo, koji su sa posebnom pažnjom pratili uvodna izlaganja predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i generalnog sekretara Nermina Nikšića, te predsjednika Kantonalnog odbora Fikreta Musića.

"Kroz jasan i konkretan prikaz sadašnjeg stanja u Bosni i Hercegovini i uloge SDP-a u organima izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima, a potom i kroz direktan dijalog učesnika i brojna pitanja iz svakodnevne prakse, moglo se zaključiti da je SDP, iako suočen sa teškim opstrukcijama od strane drugih političkih opcija a prvenstveno SDA, svojim djelovanjem u organima vlasti nastojao i učinio mnogo u realizaciji svojih programa i obećanja sa kojima je dobio povjerenje građana na izborima 2010. godine", saopćili su iz KO SDP BiH.

Istakli su da SDP BiH "bez obzira na okolnosti koje vladaju na političkoj sceni Bosne i Hercegovine i konstantne unutrašnje prijetnje njenoj opstojnosti, sigurnosti i prosperitetu ostaju jedina istinski koheziona opcija i jedini politički subjekt koji može pokrenuti pozitivne trendove i otvoriti nove perspektive".

Zaključeno je da period koji preostaje do narednih izbora mora biti maksimalno iskorišten u animiranju i uspostavi povjerenja građana, a posebna zadaća SDP za Kanton Sarajevo jeste da se postigne rezultat iz 2010. godine.

SDP