SDP kritikuje SDA
587

SDP poručuje: Država se ne ostavlja u nasljedstvo kućnim prijateljima, ona je amanet svih građana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jučer smo, mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH, imali zadovoljstvo raditi na kreiranju nacrta Izbornog programa SDP BiH "Plan 10", koji u deset ključnih oblasti nudi niz konretnih reformskih rješenja za izlazak države iz krize i uspostave pravednog društva, poručuju iz SDP-a

"Ovaj čin najjasnije pokazuje razliku u političkoj viziji države između SDP i SDA. Naime, dok se SDP bavi programom, u čijoj izradi i prezentaciji učestvuju desetine eksperata, sindikata, poduzetnika i univerzitetskih profesora, Bakir Izetbegović je javnosti izložio program SDA, koji se sastoji od jedne tačke, jedne vizije i jedne mjere: ostavljanje Bosne i Hercegovine u amanet Recepu Tayyipu Erdoganu", navode u saopćenju.

Smatraju da takvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo.

"Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH. Za razliku od nas, feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima", poručuje SDP.

Pozivaju Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.

"Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima. Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine", zaključuju u saopćenju.

SDP