Žestoka reakcija
102

SDP: Po SDA-ovoj logici u Sarajevu treba biti mjesta samo za njihove Srbe i Hrvate

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje napad SDA na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića.

"Jučerašnje saopćenje SDA samo je još jednom potvrdilo činjenicu da po njihovoj logici u Sarajevu mjesta treba biti samo za SDA-ove Srbe i Hrvate. Dokaz tome je napad na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Iako borac Armije BiH, dokazani patriota ovog grada i države Bosne i Hercegovine, za njih to nije dovoljno, jer ne pristaje na patriotizam po mjeri SDA", piše u saopćenju za javnost SDP-a.

Kako kažu, po isprobanoj Dodikovoj i Čovićevoj propagandnoj recepturi i SDA u Sarajevu pokušava nametnuti pravilo po kojem su pravi Bošnjaci samo oni iz SDA, i da na osnovu svoje nacionalne pripadnosti mogu rušiti ustavni poredak BiH shodno svojim ličnim i stranačkim potrebama.

"Ovim putem poručujemo SDA i njihovim partnerima iz SNSD-a i HDZ-a da će i Igor Stojanović i svi ostali SDP-ovci nastaviti braniti ustavnopravni poredak naše zemlje strogo poštujući sve zakonske propise, te nastaviti brižno čuvati Sarajevo kao istinski multietnički bastion, glavni grad države Bosne i Hercegovine", navode iz SDP-a.

Podsjećaju javnost da je SDA svojim političkim djelovanjem u Sarajevu uporno pokušavala narušiti procedure propisane važećim Ustavom KS i zakonskim propisima i sve to opravdati širenjem nacionalne netrepeljivosti.