Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok ne shvate Bosnjaci da je gradjanska drzava mrtva, da je samo mogla da postoji u jugoslaviji, nema napretka za ovu drzavu. Kraljevina Srbija je stvorila jugoslaviju 1919, posle 3 pobedjena rata, sa neprijateljima u njoj, sto je najvece istoriska greska srpskog naroda. Posle 100 godina neuspelog multikulturalizma ja bih reko, prihvati cinjenicno stanje, da bu svi mogli dalje.
Ovi su barem dali prijedlog... i to ne loš prijedlog... Druga je stvar što je naša zemlja utoliko komplikovana pa ne mozemo imati jednog predsjednika i sve podeseno na bazi gradjanskog koncepta... Zato koliko vidim je samo SDP i po toj osnovi sam za njih! Ne mogu pristati na zemlju sa dva entiteta, deset kantona, disktriktom... toliko ministara, troškova...a mala zemlja, svega po jedno bi nam bilo dovoljno!
vidim probudilo se civilno drustvo. otisao reuf pa vise nema ko da ih drzi na oku.
Glavni krivac je Tihic. Asim Sarajlic je dobro rekao: Mislim da je ključ problema u BiH SDA, da osionost i bahatost Sulejmana Tihića kao neprikosnovenog lidera u SDA, koji ni s kim ne želi da vodi dijalog i kompromis, jedan od uzroka stanja u BiH. Tihić je kao predstavnik i predsjednik SDA upravo razlog nesuglasica i na nivou države i na nivou entiteta. To je čovjek koji nikad nije nudio rješenja i nikad nije nudio kompromise, niti je pravio reforme. Mislim da društvo time ozbiljno treba da se pozabavi i da razmotri cjelokupnu ulogu SDA u protekle 22 godine, kako je na vlasti.
Mislim da ce SDP kao stranka koja je uvijek imala korektan odnos sa nevladinim sektorom naci zajednicko rjesenje koje svima odgovara. Polako. ako su mogli cekati do sada, mogu jos malo
Joooj manjinama ništa ne odgovara
Ne sumnjam da ce SDP naci pravo rjesenje za ovu problematiku...
a ko je to još predložio nešto konkretno osim njih ?? oni su prvi pokrenuli riješavanje ove problematike.
Opet Darko Brkan, palam.udi i kamči pare od stranaka. Jeli dosta više tog čovjeka? Hoćemo li mi njemu više jednom reći DOSTA!?
Mislim da se samo zajednickim radom vladinog i nevladinog sektora moze doci do najboljeg rjesenja
Mah.... I čika Sejdić malo ka.i. Super da je iko i predlagao neko rješenje ovog problema, to je za pohvalu, sada treba tu osnovu nadograđivati i svi sretni!