{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP-ov portal Sutra.ba dobio 60.000 KM od Njemačke ambasade

23.4.2012. u 13:16
225
SDP-ov portal Sutra.ba dobio 60.000 KM od Njemačke ambasade
225
SDP-ov portal Sutra.ba dobio 60.000 KM od Njemačke ambasade
Ambasada Njemačke u BiH je saopćila da je finansijski podržala projekt “Eu.sutra” NVO Horizont sa 60.000 KM, koji će biti realizovan putem internet-portala Sutra.ba, relativno novog portala koji je pod direktnim utjecajem i kontrolom vrha Socijaldemokratske partije BiH.
Zanimljivo je da je NVO Horizont ujedno i pokretač komercijalnog portala Sutra.ba, što nam je potvrdio i projekt menadžer Horizonta Aldi Halilović, inače dugogodišnji predsjednik OO FOM SDP-a BiH, a danas generalni sekretar FOM SDP BiH.

“Na ovaj način Savezna Republika Njemačka pomaže razvoj medijskog prostora u Bosni i Hercegovini i povećanje svijesti građana, ali i državnih institucija, o bitnosti i neophodnosti procesa europskih integracija, kao i koristi koju će građani Bosne i Hercegovine ostvariti ovim procesom”, navodi se u saopćenju Ambasade Njemačke u BiH, koja je i prošle godine finansirala projekt NVO Horizont i portal Sutra.ba s 23 hiljade eura.

Nažalost, na ovaj način Ambasada Njemačke je odlučila podržati neugledni i slabo čitani portal, koji se osim direktne veze sa jednom političkom partijom, može “pohvaliti” i nevjerovatnom sposobnosti nelegalnog preuzimanja sadržaja s drugih portala bez dozvole.

Nažalost, nesređena zakonska regulativa u našoj zemlji još uvijek dozvoljava da iza komercijalnih portala stoje razne nevladine organizacije pod jasnom kontrolom određenih političkih partija. Tako na Sutra.ba uopće ne možete pronaći informacije o pravnoj osobi, koja stoji iza portala.

Prema dostupnim podacima NVO Horizont se bavi promocijom bosanskohercegovačkih turističkih potencijala i promocijom ekstremnih sportova.

Portal Sutra.ba za podršku Njemačke ambasade u BiH zasigurno može zahvaliti uposleniku Ambasade, inače neformalnom članu redakcije, koji je u dobrim odnosima i kumstvu sa jednom osobom iz najužeg vrha SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: