{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP osuđuje ponašanje Dragana Vrankića

F
2.10.2011. u 13:34
0
33
SDP osuđuje ponašanje Dragana Vrankića
0
SDP osuđuje ponašanje Dragana Vrankića
Socijaldemokratska partija BiH pozdravila je najnoviju odluku Vijeća ministara BiH koja osigurava da svih 96 miliona eura IPA fondova za 2011. godinu budu utrošena u BiH, a za koju je osnov politički dogovor vodstava SDP-a i SNSD-a, saopćeno je danas iz ove stranke.
Ova odluku Vijeća ministara provodi u djelo suštinu dogovora SDP-a i SNSD-a da se spornih osam miliona eura potroši na projekte kojima će upravljati država BiH i koji će osnaživati kapacitete naše zemlje za EU integracije, proces povratka i čišćenje od mina.

SDP posebno pozdravlja principijelni politički stav Vlade FBiH Nermina Nikšića koji je bio osnov za uspješan dogovor o svih 96 miliona eura i očuvanje suštine procesa planiranja IPA sredstava.

S druge strane SDP najoštrije osuđuje ponašanje Dragana Vrankića, ministra trezora i finansija BiH i visokog dužnosnika HDZ-a BiH.

On i njegova partija, navodi se, odlučili su blokirati investicije od 166 miliona eura u Federaciji BiH isključivo zbog rušilačkog nagona prema zemlji u kojoj žive.

"Smatramo da se radi o najgrubljoj zloupotrebi ministarske funkcije zbog koje su na gubitku svi građani BiH, a pogotovo građani hrvatske nacionalnosti, za koje Vrankićeva partija tvrdi da se bori i ekskluzivno zastupa, jer je svjesno doveo u pitanje finansiranje izgradnje dionica koridora Vc u većinski hrvatskim opštinama i povezivanje Sarajeva s Mostarom. Ovaj rušilački potez HDZ-a samo pokazuje da je strategija ove političke partije - 'što gore za državu i narod to bolje za HDZ'", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: