{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP od od vlasti RS-a očekuje da zaštite djecu iz Konjević Polja

F
5.11.2013. u 19:24
0
25
SDP od od vlasti RS-a očekuje da zaštite djecu iz Konjević Polja
0
SDP od od vlasti RS-a očekuje da zaštite djecu iz Konjević Polja
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas je održalo sjednicu, na kojoj je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s posebnim naglaskom na set zakona iz oblasti korupcije i organiziranog kriminala, te na rješenje implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić- Finci”.
Tako je Predsjedništvo SDP-a pozdravilo usvajanje seta antikoruptivnih zakona koji se odnosi na Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, Zakon o izmjenama i dopunama krivičnog zakona, te na Zakon o prekršajima u FBiH, smatrajući da je njihovo usvajanje u interesu svih građana.

Kada su u pitanju prijedlozi rješenja provedbe presude “Sejdić-Finci” SDP će prihvatiti prijedlog koji će značiti integriranje BiH u Evropsku uniju i mirenje građanskog i nacionalnog u našoj zemlji.

Predsjedništvo SDP-a je dalo punu podršku pregovaračkom timu u ovom procesu koji bi trebao da dovede do rješavanja pitanja jednakopravnosti svakog građanina na teritoriji cijele BiH.

Još jednom je potvrđeno da će SDP stajati na putu svakom rješenju koje ima namjeru da podijeli BiH na tri nacionalne jedinice i to služeći se upravo tzv. implementacijom presude “Sejdić-Finci”.

Također, Predsjedništvo SDP-a je razgovaralo o problemima roditelja i djece povratnika iz Konjević Polja i Kotor Varoši, te konstatovalo da su nažalost reakcije nadležnih i odgovornih skoro pa u potpunosti izostale.

SDP očekuje od vlasti u RS-u da konačno riješe ovaj trenutno gorući problem i zaštite roditelje i djecu.

Predsjedništvo je podržalo inicijativu Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu BiH za povećanjem akcize na pivo s ciljem dodatne zaštite malih pivara kakve su pivare u BiH.

Zaduženi su predstavnici SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou da slične mjere zaštite predlože i za vino i konzumne flaširane vode, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: