BiH
1

SDP: Nikšić je osujetio sramni plan SDA

FENA
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, koristeći svoja ustavna i zakonska ovlaštenja, osujetio je sramni plan Stranke demokratske akcije (SDA), Narodne stranke Radom za boljitak i Hrvatske stranke prava (HSP) koji su željeli izazvati ekonomski haos u Federaciji BiH, ne bi li ostvarili svoje sumnjive ciljeve, saopćeno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH

Iz SDP-a su dali punu podršku premijeru Nikšiću i svim ministrima SDP-a u Vladi FBiH, u njihovim nastojanjima da osiguraju usvajanje budžeta FBiH za 2013. godinu, da bi se sačuvala fiskalna stabilnost Federacije BiH, ali i cijele države Bosne i Hercegovine.

"Nažalost, kriminalizirane vrhuške ovih stranaka, predvođene dezorijentiranim Sulejmanom Tihićem, spremne su kao taoce držati sve građane FBiH, da bi spasili svoje fotelje i brojne nezakonite privilegije koje godinama uživaju", tvrde u SDP-u.

Naglašavaju da to neće dozvoliti i da će ostati odlučni u borbi protiv korupcije i kriminala, te će pod zakonskim okvirima nastaviti tražiti pravdu za građane ove države što im je SDP prije dvije godine na izborima obećala.

Ucjenjujući neusvajanjem budžeta SDA i njeni partneri su između interesa penzionera, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca i svih drugih građana s jedne strane, i interesa kriminaliziranih tajkuna s druge strane, izabrali stati na stranu tajkuna.

U SDP-u najavljuju da će iskoristiti sve demokratske mehanizme da bi spriječili haos koji ove snage pokušavaju napraviti te su izrazili sigurnost da njihovi planovi, kojima žele prikriti svoj dugogodišnji kriminal, neće proći, rečeno je u današnjem saopćenju Centra za informiranje SDP-a BiH.