SDP: Nećemo pristati na dodatnu podjelu BiH

F
FENA
16.12.2015. u 14:36
1
55
SDP: Nećemo pristati na dodatnu podjelu BiH
1
SDP: Nećemo pristati na dodatnu podjelu BiH
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine neće pristati na dodatnu podjelu BiH, saopćeno je iz te stranke koja je danas u Unsko-sanskom kantonu započela posjetu lokalnim organizacijama i promociju programa "Naš odgovor" radi što bolje organizacije nastupa na predstojećim lokalnim izborima u BiH.
Delegacija SDP-a u kojoj su bili predsjednik Nermin Nikšić, generalni sekretar Irfan Čengić, potpredsjednik Zukan Helez, predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić posjetila je Veliku Kladušu, Ključ, Bihać, Bosansku Krupu, Bužim i Cazin. Članovi su imali priliku za pitanja i razgovor s rukovodstvom o aktuelnoj situaciji u BiH.

"Evidentno je da u posljednje vrijeme u našoj zemlji politička situacija iz dana u dan sve gora te da nacionalne stranke rade na tome da podijele sve ono što nisu mogli u ratu, što dokazuju i posljednje najave o formiranju takozvanih megakantona koji bi bili formirani na osnovu etničkih principa. SDP nije dozvolio da se to desi u prethodnom mandatu, ali je zato SDA odmah pristala na takav model i diktat HDZ-a koji znači daljnje slabljenje države i nastavak njene podjele", saopćeno je iz SDP-a BiH.

Iz te stranke također tvrde da vladajućoj koaliciji nije stalo ni do penzionera, da su u prošlom mandatu započeli reformu penzionog sistema koju trenutna vlast oteže već mjesecima, čime je, kako navode , dovedena u pitanje sudbina 390.000 penzionera u FBiH.


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: