BiH
0

SDP nastavlja razgovore o implementaciji izbornih rezultata

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Rukovodstvo Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) sastat će se sutra u centrali stranke u Sarajevu, u odvojenim razgovorima, sa rukovodstvima Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH), Hrvatske stranke prava BiH (HSPBiH) i Narodne stranke radom za boljitak.

Glasnogovornik SDPBiH Damir Mašić izjavio je Feni da je implementacija izbornih rezultata tema ovih razgovora, ali da sutra ne treba očekivati potpisivanje bilo kakvih sporazuma.

Mašić ističe da se još radi o fazi razgovora, a ne dogovora, a da SDPBiH, kao pobjednička politička stranka na izborima 3. oktobra, ima obavezu da razgovara sa svim političkim subjektima u BiH, te su sutrašnji razgovori sa HDZ-om BiH, HSP-om BiH i NS Radom za boljitak samo nastavak dosadašnjih razgovora.

Glasnogovornik SDP-a kaže da se kroz ove razgovore želi vidjeti kako drugi politički subjekti gledaju na situaciju u BiH, odnosno šta su njihovi prioriteti, te da se na osnovu toga pređe u narednu fazu - pregovore.

U međuvremenu, iz Stranke demokratske akcije je također došla najava za sutrašnje "zvanične međustranačke razgovore" između ove stranke i HSP-a BiH "na najvišem nivou". Razgovori će se održati u sjedištu SDA u Sarajevu.