Reakcija
137

SDP: Mahmutćehajić ima krivičnu prijavu zbog sumnje na zloupotrebu sredstava stranke

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH poručili su kako će predsjednik Općinskog odbora SDP Stolac Demir Mahmutćehajić imati priliku da "dokaže paušalne i neistinite tvrdnje" koje je proteklih dana iznosio.

Od SDP-a smo tražili komentar u povodu izjave Mahmutćehajića kako Općinski odbor SDP Stolac od centrale stranke nije dobio ni jednu marku za predizbornu kampanju.

"Zakonom i drugim aktima Centralne izborne komisije (CIK) je jasno definisano da se kampanja finansira sa jednog izbornog računa što možete provjeriti u Centralnoj izbornoj komisiji", rekli su iz SDP-a.

Oni podsjećaju da Mahmutćehajić ima krivičnu prijavu zbog sumnje na zloupotrebu budžetskih sredstava SDP BiH suprotno aktima SDP-a i da će to rješavati tužilaštva i sudovi.

"SDP BiH traži ponovno prebrojavanje svih listića na svim nivoima ukljucujući Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona. Mahmutćehajić će imati priliku u tom procesu da dokaže paušalne i neistinite tvrdnje", kazali su nam iz SDP-a.

SDP navodi da je prema objavljenim rezultatima CIK-a Mahmutćehajić osvojio 801 glas i nedostaje mu još 1030 glasova da bi bio izabran za zastupnika.

Na pitanje o tome hoće li SDP pokrenuti pitanje njegov statusa u stranci iz SDP-a odgovaraju da odluku o unutrstranačkim postupcima donose organi SDP-a.