BiH
12

SDP: Livno i BiH mogu naprijed samo ako su ujedinjeni

FENA
Pred okupljenim članovima i simpatizerima Socijaldemokratska partija BiH je u Livnu predstavila kandidate za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Prisutnima su se obratili Josip Dolušić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a BiH u Livnu, Krunoslav Vrdoljak, nosilac liste kantona 10 za Parlament FBiH, Nermin Nikšić, generalni sekretar SDP-a BiH, Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH i Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH.

Krunoslav Vrdoljak je u obraćanju okupljenima naveo da, slušajući predizborna obećanja drugih stranaka, izgleda kao da je naša zemlja već riješila sve svoje probleme.

"Međutim, iz naših iskustava iz ovoga kantona znamo da od tih obećanja nema ništa, jer Livanjski kanton posljednjih 20 godina apsolutno stagnira. Stoga moramo dobiti priliku da i ovdje što prije počnemo rješavati nagomilane probleme", naveo je Vrdoljak.

Generalni sekretar SDP-a BiH Nermin Nikšić je prisutnima predstavio sve uspješne projekte Federalne vlade i pozvao pristune da te projekte predstave i ostalima.

"Livno je i prije četiri godine bio nagovještaj izborne pobjede naše partije i znam da će tako biti i ovaj put. Sa ovog skupa idemo na otvaranje autoputa u Bijači, a upravo su ovakve stvari potrebne svima nama, pogotovo vama ovdje, a nadamo se da ćemo nakon ovih izbora moći, na pravi način, ovakve investicije provoditi i u ovom kantonu", dodao je Nikšić.

Kandidat SDP-a BiH za Predsjedništvo BiH Bakir Hadžiomerović je naglasio kako u posljednjih 10 godina nijedan član Predsjedništva nije učino ništa na konkretnoj pomoći u rješavanju nagomilanih slučajeva kriminala i korupcije.

"Na ovim izborima birate između dvije vizije. Jedna, koja nas vodi u prošlost, i druga, ona SDP-ova, koja nas vodi u budućnost. U narednom periodu moramo učiniti sve da nas ima što više, jer je ova partija jedina snaga koja se godinama bori protiv nepravednih rješenja nametnutih Dejtonom. Ne želimo živjeti jedni pored drugih, želimo živjeti zajedno“, rekao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je na kraju skupa poručio da u našoj BiH ima mjesta za sve, a oni koji ovu zemlju žele dijeliti, žele napraviti tri BiH, ali na taj način da u svakoj od njih ima mjesta samo za njih.

"Oni neće da u ovoj zemlji ima mjesta za one koji drugačije razmišljaju, ali to nikada neće moći provesti, dok je nas. U vremenu do izbora morate širiti informacije o svemu što smo uradili, a trebali biste znati da je rezultat koji ste zacrtali u ovom kantonu potpuno realan. Nažalost, ovo je sredina gdje SDP nije vladao, što se i primijeti, a da je bilo drugačije, Livno ne bi bilo u stanju u kakvom je danas. Ovaj grad, a i ova zemlja može naprijed, samo ako smo ujedinjeni“, zaključio je Lagumdžija, stoji u saopćenju iz SDP-a BiH.