BiH
5

SDP BiH: Ujedinjena Krajina u ujedinjenoj BiH

FENA
Na prepunom centralnom gradskom trgu u Bosanskoj Krupi sinoć je održan predizborni skup i predstavljanje kandidata Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) za predstojeće opšte izbore - saopćeno je danas iz SDP-a BiH.

Predstavljeni su kandidati iz Unsko-sanskog kantona za sve nivoe vlasti u BiH, a na skupu je naglašeno da jedino ljevica može ujediniti i integriranu BiH odvesti u Evropsku uniju.

Premijer Unsko-sanskog kantona i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH Hamdija Lipovača naglasio je da je u protekle četiri godine urađeno mnogo na rješavanju nagomilanih problema u Unsko-sanskom kantonu i da će kandidati SDPBiH i nakon izbora nastaviti u istom smjeru.

"SDPBiH neće voditi prljavu kampanju time što će napadati druge. Tokom ove izborne kampanje kandidati SDPBiH se neće smiješiti sa bilborda, za razliku od onih koji su ovu državu opljačkali i koji narodu nemaju šta reći, kada su u pitanju rezultati. Da bi takve spriječili da nastave ono što najbolje rade, trebamo ukinuti kantone, napravimo jake općine i napravimo novi ustroj države. Jaka bosanska Krajina u što jačoj BiH", naglasio je Lipovača.

Federalni premijer i generalni sekretar SDPBiH Nermin Nikšić istaknuo je da je prije četiri godine SDPBiH pobijedio jer je ukazivao na ono što drugi nisu uradili.

"Zato ćemo ove izbore dobiti na osnovu promocije onoga što smo do sada uradili. Ovo je najuspješnija Federalna vlada u posljednjih petnaest godina, jedina koja je u trenutku pada zaposlenosti u čitavom regionu, pobijedila ovaj trend i osigurala nova radna mjesta", dodao je premijer Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva SDPBiH Bakir Hadžiomerović istaknuo je da je u posljednjih mjesec dana prešao 11.000 kilometara kroz sve dijelove zemlje, provodeći vrijeme u razgovorima s građanima, kod kojih je dobio veliku podršku za svoj izborni program.

"Garantujem vam da u ove izbore u Predsjedništvu BiH ulazim umjesto onog drugog Bakira, onoga koji nikada ni riječ nije progovorio protiv korupcije i kriminala. Za mjesec dana ulazim u Predsjedništvo BiH, a 2018. godine postat ću jedini predsjednik jedinstvene BiH", poručio je s govornice Bakir Hadžiomerović okupljenim Krupljanima.

Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija istaknuo je kako su ovogodišnji izbori najvažniji od Dejtona do danas jer nakon njih slijedi dogovor o novom uređenju države.

"Stoga u Predsjedništvo BiH mora ući naš Bakir koji će jedini na pravi način predstavljati politiku SDP-a i koji nikada neće pristati na bilo kakve dogovore o novim podjelama naše zemlje. BiH ostaje ujedinjena i SDP je toga garant", zaključio je Lagumdžija, saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.