Lagumdžija u Janji
0

FOTO / "SDP je pokret protiv podjela i siromaštva"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka“ nastavljena je u Janji. Pred više stotina okupljenih predstavljeni su kandidati za entitetski i državni parlament i predsjednika RS. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik i potpredsjednici SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, nosilac liste za državni parlament Mirsad Đapo, i kandidat SDP-a za predsjednika RS-a Enes Suljkanović.
Lagumdžija je pozvao okupljene Janjane i Podrinjce da na izborima za predsjednika RS podrže SDP-ovog kandidata Enesa Suljkanovića.

"Podrška koju vidim danas u mjestima kao što je Janja, je znak da svi oni koju su protivnici nezaposlenosti i podjela vide u SDP-u pokret koji se bori protiv toga. Svi treba da znamo da je 3.10. referendum protiv podjela i siromaštva. SDP je jedina alternativa sadašnjem sistemu vrijednosti koji proizvodi podjele među građanima zarad pravdanja siromaštva i nepravde“, kazao je Lagumdžija.

SDP-ov kandidat za predsjednika RS-a, Enes Suljkanović, je u svom obraćanju izjavio:

"Gdje ima SDP-a ima i povratka. Mirsad Đapo, Admir Hasanović, Fadil Banjanović i ja pokazujemo da je razlika između SDP-a i ove vlasti u tome što mi radimo ono što pričamo, dok oni pričaju priče i onda odu u Sarajevo, Tuzlu ili Zenicu da budu sa svojim porodicama“.