Ako treba i referendum
16

SDP: Građani trebaju odlučiti šta žele na Marijin dvoru

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Prijedlog izmjena Regulacionog plana za gradski centar Marijin Dvor, lokalitet Kvadrant B, mora biti tema u koju će biti uključena i struka, ali i sami građani, saopćeno je iz SDP-a BiH.

"Prema novom planu, jedina pozitivna stvar u cijelom projektu je šetnica uz rijeku Miljacku dok sve ostalo odgovara isključivo krupnom kapitalu, a ne građanima Sarajeva. Mi, u SDP Sarajevo, smatramo da izmjene plana trebaju biti prijedlog široke rasprave u koju će biti uključeni i stručnjaci, ali i kompletna zainteresirana javnost. Ukoliko ne bude usaglašenog stava mi, u SDP-u, smatramo da ne treba bježati od mogućnosti da na referendumu upravo građani odluče kakav Marijin dvor žele", navode iz SDP-a.

SDP u potpunosti podržava iznesene stavove resornog kantonalnog ministra Damira Filipovića po ovom pitanju.

"Također, pozivamo gradonačelnika Abdulaha Skaku da u ovom procesu gleda interese građana, a ne samo krupnog kapitala. Mi smo svjesni da Skaka ne odgovara građanima, jer ga oni nisu ni izabrali, već pojedincima koji su omogućili trgovinu rukama i njegov izbor za gradonačelnika, međutim, u ovom konkretnom slučaju gradonačelnik mora misliti i na interese građana", zaključuju iz SDP-a.