Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Analizirajući rad SDP-a od prošlog kongresa do danas, u burnom vremenu za stranku, valja to odmah naglasiti, može se s puno argumenata konstatovati da je stranka kojoj je prijetila politička smrt stasala u političku organizaciju bosanskohercegovačke socijalne, društvene i multietničke nade. Drugim riječima, vraćajući demokratiju u stranku, Nikšić i partijski organi vratili su i etiku u politiku.
@alibeg bez sumnje Nermin Niksic je najbolji izbor
@alibeg Nermin Nikšić je svojim dosadašnjim dugogodišnjim radom u Partiji, a posebno u posljednjih pet godina koliko je na njenom čelu, pokazao da je lider koji se zna nositi sa izazovima koji prate jednu od najvećih političkih stranaka u BiH. Izbor Predsjednika stranke je i izbor nastavka egzistiranja SDP-a kao lijevo orijentirane stranke, zbog toga moj glas ide Nikšiću!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nakon današnjeg debakla, Nermin Nikšić će se posvetiti polnoprivredi. Ima frajer kompletnu mehanizaciju, nabavio povoljno .....
Pobijediće Nikšić, a trebalo bi ga promijeniti
Edin najbolje obecava.
Nije stvar u ličnim preferencijama, članovi SDP-a suočeni su sa važnom temom - hoće li SDP ostati na bazičnom predizbornom principu nekoaliranja s nacionalnim strankama ili će se od tog principa odstupiti. Izbor Nermina Nikšića je puno važniji od subjektivne ocjene kandidata i riječ je o kontinuitetu principijelne politike, zato se nadam i mislim da Nikšića treba izabrati za predsjednika SDP-a.
Nadam se da će svi izvući pouku iz Nerminovog primjera i shvatiti da utrka za predsjednika partije nikada ne smije biti borba protiv drugih kandidata, nego borba za sve, pa i one koji misle drugačije.
Kada je "DA" moglo riješiti milion problema za njega i stranku, ali koštati dugoročno državu i narod. Nermin Nikšić je izabrao teži ali ispravniji put, te za taj prijedlog dobio podršku većine članova. Definitivno glas ide njemu!
Pod njegovim vodstvom SDP se suprostavila koaliciji sa nacionalnim strankama pokazujući na taj način privrženost postulatima koje baštini SDP BiH. Pored toga, Nermin Nikšić je u sadašnjem mandatu učinio napore i realizovao formiranje Bosanskohercegovačkog bloka.
Obećao je u predizbornoj kampanji da SDP s nacionalistima ne želi trasirati budućnost BiH. I istrajao je na tome koliko god da je bio pod pritiskom čak i najbližih suradnika kojima je želja za vlašću nadvladala sve principe i partijskog kongresa i obećanja iz vremena predizbornog komuniciranja svoga biračkog tijela. Izazov glasati za Niksica!
Edin Delić do pobjede.
Nadam se da ce ovaj sto bjezi od debata, sto zaposlenicima SDPa duguje 7 plata, za koga se falsifikuju potpisi, kojj svodi SDP na marginalnj stranku, koji se okruzio ljudima bez karijera i znanja otici u proslost.
Baš su simpatični ovi Nikšićevi pušikarovići.Pravo.
Jao Nikšićevih trolova na klixu....... 😂
Ako Nikšića ponovo izaberu biće to dženaza SDP BiH
Svaki put ista laž na ovom portalu, a protiv laži se moramo boriti. Nije tuzlanski ogranak za ulazak u vlast sa nacionalnim partijama nikada bio i nadam se da nikada neće. Ali kantonalni jeste.
Nikšić vodi kampanju koja ne razdvaja ljude, ni jednog kandidata nije popljuvao, ljudi mu vjeruju zbog rada i principijelnosti, Nikšić je najbolji čovjek da vodi SDP
Niksic je je bjezao od kampanje kao malo ko 😊
Nije tuzlanski nego Bijednićev ogranak bio za SDA. Ni Džasminov nije nešto bolji, obojica su banditi. Nadam se radi svih nad da Nikišić odlazi za svojim prezimenjakom, Lagumdžijom i svim sličnim koji su ovu stranku razvalili.