BiH
115

SDP BiH i DF ne žele u vlast: Novalića zbog "izleta" niko više ne doživljava ozbiljno

Piše: Er. M.
Žuljević, Novalić i Rešidat (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Žuljević, Novalić i Rešidat (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Demokratska fronta (DF) nemaju nikakve ambicije da participiraju u vlasti zajedno sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH, potvrđeno je za Klix.ba u SDP-u i DF-u.

Delegat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine iz SDP-a BiH Aner Žuljević kazao je kako su optužbe predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića da SDP i DF navodno žele biti dio vlasti "smiješne i neozbiljne".

"Uostalom, nakon njegovih ekonomskih i političkih izleta, nisam siguran da više bilo ko premijera Novalića doživljava ozbiljno. Od njegove stranke, pa do cjelokupne javnosti", rekao je Žuljević.

On je kazao i da je posljednji sastanak koalicije SDA i HDZ-a BiH u smislu inventure najbolji odgovor samom premijeru FBiH te da je sastanak jasno pokazao da imamo jednu izgubljenu godinu iza nas u kojoj vlast, kako sami kažu, presporo radi i presporo se dogovara.

"Nažalost na djelu imamo premijera i koaliciju kojoj treba godinu dana da utvrdi kako imaju problem u funkcionisanju i još da se pri tome i ne razumiju dovoljno. Tako da su o sebi najbolju ocjenu dali sami, samo što građani nemaju nikakve koristi od njihovog trenutka istine", zaključio je Žuljević.

Potpredsjednik Demokratske fronte Samer Rešidat rekao je da DF-a nema nikakve želje za vraćanjem u vlast.

"Od toga nema ništa. Mi smo u Parlamentu FBiH podržali određene zakone, ali isključivo zbog toga što su oni bili kvalitetni i za dobrobit građana FBiH. To ne znači da mi želimo da se vratimo u vlast. Ponavljam, od vraćanja u vlast nema ništa", rekao je Rešidat.