Pritisak na Fortu
790

SDA: Vlast u Sarajevu je prespavala elementarne nepogode

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) optužio je ministre u Vladi KS na čelu s premijerom Edinom Fortom da su prespavali poplave koje su pogodile područje Kantona Sarajevo proteklog vikenda te da ministre u Vladi ne interesuju stvarni problemi građana.

"Nakon što su se iz korita izlile Bosna i Zujevina najviše su pogođena područja u općinama Hadžići, a opasnost prijeti i nekim područjima općine Ilidža. Lokalno stanovništvo pretrpjelo je štete koje sami neće moći nadoknaditi. Kantonalna vlast, ne želeći valjda prekidati odmor, uopće nije reagirala", navodi se u saopćenju.

Iz SDA navode da je sramotno je da se premijer Edin Forto nije udostojio sazvati vanrednu sjednicu Vlade niti se oglasio u javnosti, a niko se od ministara nije pojavio na terenu.

"Vlast je prespavala elementarne nepogode, pokazujući da je se ne dotiču stvarni problemi građana. Upravo kada treba da radi, Vlada spava i još jednom potvrđuje da nije sposobna nizašta, osim za demagogiju i praznu priču", mišljenja su u SDA.