BiH
27

SDA u Rogatici: Jaka BiH je naš najveći interes

Klix.ba
Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije za općinu Rogatica održan je u danas u sali Doma kulture.

Članovima i simpatizerima SDA predstavljen je izborni program i kandidati za Narodnu Skupštinu RS i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te Ramiz Salkić, kandidat Koalicije Domovina za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska, saopćeno je iz Koalicije Domovina.

Salkić je kazao da su predstojeći izbori sudbonosni za jačanje bošnjačkog korpusa i opstanak u povratničkim područjima.

"SDA je, kao najjača stranka u Bosni i Hercegovini, potpuno svjesna situacije u kojoj se zemlja i narod nalaze. Zato smo stali na čelo Koalicije Domovina kako bismo pokazali svima da smo spremni za bošnjačko jedinstvo odreći se interesa stranke i interesa pojedinaca. Poručujem da je najveći interes SDA jaka država Bosna i Hercegovina. Kao i do sada, nastavit ćemo da investiramo u mjesta povratka. Želimo da naši povratnici grade jaku porodicu, stabilnu lokalnu zajednicu i da vjeruju u državu Bosnu i Hercegovinu. Želimo da svaka naša povratnička kuća bude mala fabrika. U proteklom periodu radili smo na tome da pravimo ambijent za pokretanje biznisa i otvaranje radnih mjesta. SDA će nakon pobjede na izborima nastaviti tim putem", kazao je Salkić.

Prisutnima se obratio i Sadik Ahmetović, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izborna jedinica tri iz RS, kazavši da su Bošnjaci samim povratkom u Rogaticu ostvarili političku pobjedu, ali da ta borba i ubuduće mora biti nastavljena. Najbolji način da se Bošnjaci izbore za svoja prava je masovan izlazak na Izbore i glasanje za SDA.

Adil Osmanović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS, naglasio je kako je svaki glas presudan.

"Zato vas pozivam da izađete na izbore i date povjerenje provjerenim i iskusnim, onima koji su proteklih godina radili i živjeli sa vama i uz vas. U prilici smo da dobijemo potpredsjednika entiteta Republika Srpska i pet poslaničkih mjesta u Narodnoj Skupštini. Ne smijemo prokockati ovu situaciju", rekao je Osmanović, stoji u saopćenju Koalicije Domovina.