|

SDA: "Šestorka" blokirala put BiH u EU i NATO

SDA: "Šestorka" blokirala put BiH u EU i NATO
26
F
FENA
16.2.2013. u 20:00
74
komentara
26

dijeljenja
SDA: "Šestorka" blokirala put BiH u EU i NATO Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
I ovaj sastanak "šestorke" pokazao je da oni ne znaju ili ne mogu postići dogovor ni o čemu, navodi se u saopštenju SDA.
Kad je u pitanju vojna imovina, dogovor predstavlja korak unazad jer umjesto da Vijeće ministara usvoji već potpisani sporazum, vraćaju ga na doradu.

Očito da se pripremaju novi ustupci za Milorada Dodika - saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA) nakon današnjeg sastanka šest parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini.

- U pogledu presude Sejdić-Finci, očito da ni tu nema napretka te da će i ovaj rok za podnošenje aplikacije za kandidatski status isteći bez provođenja ove presude.

To nije dobro za Bosnu i Hercegovinu i njen put za članstvo u EU i NATO.

Krajnji dogovor današnjeg sastanka je da se dalje dogovaraju - citat je iz saopćenja SDA.

Prema toj stranci, jedini dogovori koji su postignuti u aktuelnom mandatu Vijeća ministara su dogovori u kojima je ona učestvovala (popis stanovništva, Zakon o sistemu državne pomoći, sporazum o vojnoj imovini, bezvizni režim i drugo).

- Jedino što spomenuta 'šestorka' može da se dogovori je na štetu Bosne i Hercegovine (budžet,pravosuđe, Centralna banka, Elektroprijenos), a što je definirano i u sporazumima Lagumdžija-Dodik-Čović - saopćila je SDA.
Prijavi grešku


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...