{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA se bori za dobrobit cijelog društva

19.9.2012. u 13:14
0
8
SDA se bori za dobrobit cijelog društva
0
SDA se bori za dobrobit cijelog društva
Najmlađi kandidat SDA za načelnika na području Unsko-sanskog kantona Agan Bunić na tribini u Bužimu naglasio je da je budućnost BiH u mladim, obrazovanim i moralnim kadrovima.
"Spremni smo", rekao je on, "preuzeti dio tereta i osigurati budućnost koju zaslužuju generacije koje dolaze." Naglasio je da će kao budući načelnik Bužima mnogo uložiti u izgradnju lokalnih i drugih puteva, što je bila zadaća aktuelnog načelnika koji nije bio dovoljno odlučan, niti je imao volje i želje da pomogne sugrađanima.

"Pokrenut ćemo rad Fonda za izgradnju koji smo osnovali prošle godine. U tom fondu je trebala raditi naša mladost, obrazovani kadrovi koji će graditi svoju općinu. Fond je prilika da zaposlimo još 5-6 ljudi, a da oni pokažu šta mogu i znaju", rekao je Bunić.

Veliku podršku Buniću na tribini je pružio potpredsjednik SDA Adil Osmanović istaknuvši zadovoljstvo listom mladih, perspektivnih, obrazovanih i iskusnih kadrova, sposobnih da provode politiku SDA, osmišljenu za dobrobit svih građana. Kazao je i da su "velike" političke partije u BiH potrošile podršku koju su imale 2010. i postale male.

"Postavili su nekompetentne kadrove na čelo javnih preduzeća; počeli su praviti ogromne gubitke i ono što najviše zabrinjava jeste da su željeli staviti pod punu političku kontrolu policiju, pravosuđe i medije, odnosno u punom kapacitetu prepisati ono što je Milorad Dodik učinio u Banjoj Luci".

Naglasio je da samo snažna politička stranka, koja je spremna boriti se za dobrobit društva u kojem živi, može realizovati programe i projekte koje pred sebe postavi, navodi se u sapćenju za javnost ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: