{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: SDP-u i DF-u nije namjera usvajanje Izbornog zakona već blokade i izazivanje haosa

Klix.ba
22.1.2018. u 11:59
89
180
SDA: SDP-u i DF-u nije namjera usvajanje Izbornog zakona već blokade i izazivanje haosa
89
SDA: SDP-u i DF-u nije namjera usvajanje Izbornog zakona već blokade i izazivanje haosa
Foto: Arhiv/Klix.ba
Socijaldemokratskoj partiji BiH i Demokratskoj fronti očigledno ne odgovara stabilnost u Federaciji BiH već svojim potezima uporno prizivaju haos i anarhiju, ocijenila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).
"Kada su saznali da je zakazana sjednica federalnog parlamenta na temu PIO i boračkih zakona namjerno su za dan ranije zakazali svoju sjednicu. Dakle, namjera im nije usvajanje Izbornog zakona, već pokušaj blokade i izazivanje haosa u Federaciji. Ove stranke su do sada u više navrata pokazale da njihov interes nisu reforme, već uskostranački interesi kroz jeftino politikantsvo", navodi se u saopćenju.

Za SDA su, kakvo navode, penzioneri, prava boraca, stabilni budžeti i evropski put BiH puno važniji od izmjena Izbornog zakona i SDA će se u skladu s tim prioritetima i ponašati i voditi rad Parlamenta Federacije BiH.

"SDA je u više navrata pojasnila da je prijedlog Zakona SDP-a i DF-a koji se nalazi u proceduri u federalnom parlamentu utemeljen na istim principima na kojima je utemeljen prijedlog izmjena Izbornog zakona koji se od ranije nalazi u proceduri u državnom parlamentu predloženog od strane SDA. Nisu SDP i DF ovakvim ponašanjem opozicija SDA-u već su opozicija interesima penzionera i boraca. Podsjećamo javnost da SDP zajedno sa HDZ-om nije glasao za zakone o igrama na sreću i penzijskom i invalidskom osiguranju, a da su protivno javnoj podršci evropskom putu BiH glasali protiv svih reformskih zakona na koje su se obvezali potpisujući Reformsku agendu. Posebno napominjemo štetno djelovanje ove grupacije u prošlom mandatu kada su u dogovoru sa Dodikom urušili brojne dostignute reforme u BiH, poput Zakona o prebivalištu. Pored toga, SDP svojom politikom sprečava podnošenje apelacije protiv 9.januara, a najavljenim kandidaturama u RS-u će olakšati izbor SNSD-ov kandidata u Predsjedništvo BiH", saopćila je Služba za odnose sa javnošću SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: