Zajedničko djelovanje
246

SDA, SDP, Stranka za BiH i Alija Denjagić formirat će skupštinsku većinu u Brčkom

N. V.
Potpisivanje Sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju
Potpisivanje Sporazuma o saradnji i zajedničkom djelovanju
SDA, Stranka za BiH, SDP i nezavisni zastupnik Alija Denjagić su potpisali Sporazum u Brčko distriktu kojim potvrđuju zajedničko učešće i djelovanje u formiranju skupštinske većine.

Predstavnici iz ovih stranaka su, kako saznaje Klix.ba, spremni da hitno formiraju zakonodavnu i izvršnu vlast u Distriktu koja bi se prioritetno usmjeriila na rješavanje svakodnevnih životnih pitanja građana i koja bi svim građanima, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, trebalo da ponudi odgovorno upravljanje, vladavinu prava, sigurnost i prosperitet.

"Svjesni smo teškog ekonomsko-socijalnog stanja dodatno usložnjenog usljed posljedica pandemije Covid-19 koja prijeti započetom razvoju privrede, ali i uzrokuje i zastoj reformskih procesa, privrednu stagnaciju, rast nezaposlenosti i opću nesigurnost građana i odlučni u namjeri da damo doprinos uspostavi stabilne skupštinske većine u Brčko distriktu BiH koja će intenzivirati provođenje neophodnih reformi isključujući svaku neprimjerenu i neproduktivnu polemiku o pitanjima koja se tiču integriteta Brčko distrikta BiH, narušavanja međuetničkih odnosa, mira i stabilnosti", stoji u dokumentu kojim je dogovorena koalicija.

Sporazum o zajedničkom učešću i djelovanju u Skupštini Brčko distrikta
Sporazum o zajedničkom učešću i djelovanju u Skupštini Brčko distrikta

Sporazum su potpisali predsjednik organizacije SDA Brčko distrikta Esed Kadrić, predsjednik organizacije Stranke za BiH Zijad Nišić, predsjednik organizacije SDP-a u Brčko distriktu Esad Atić i nezavisni zastupnik Alija Denjagić.

Na ovim lokalnim izborima Stranka demokratske akcije u Brčkom je dobila najviše glasova i ostvarila najbolji rezultat u 30 godina - 5.032 glasa, odnosno 15,68 posto. Nakon njih je SNSD-Demos sa 4.047 glasova i Socijalistička partija sa 3.758 glasova. SDA-ovi koalicioni partneri su osvojili po 1.415 glasova (Stranka za BiH) i 1.284 (SDP i NS).