BiH
103

SDA: Radončićevo glasilo obezvređuje reviziju presude

SRNA
SDA kritkovala je danas glasilo lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića što, umjesto da se udruži sa drugim probosanskim strankama i pomogne pripremu revizije presude Srbiji pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, svakodnevnim nasrtajima nastoji da obezvrijedi taj proces.

"Umjesto da se udruži sa svim drugim probosanskim strankama i svojim odnosom pomogne što kvalitetnijoj pripremi zahtjeva za reviziju, glasilo Fahrudina Radončića i ovu temu od prvorazrednog državnog interesa i značaja koristi u svrhu jeftinog politikantstva", smatraju iz SDA.

U saopštenju SDA navodi da sa "indignacijom odbacuje svakodnevne nasrtaje glasila Fahrudina Radončića", ocijenivši da su zlonamjerne i neosnovane tvrdnje da u tom procesu nije učinjeno sve što je bilo moguće.

Iz ove stranke ističu da je u procesu pripreme zahtjeva za reviziju presude učinjeno sve što je bilo moguće da zahtjev bude kredibilan.

Iz SDA napominju da je to učinjeno zahvaljujući bošnjačkim članovima Predsjedništva BiH, ekspertskom timu, udruženjima žrtava, probosanskim političkim strankama i brojnim patriotama.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je 7. februara da će biti revizije tužbe BiH protiv Srbije, te da je svjestan da će to izazvati najveću postdejtonsku krizu u BiH.

Protiv ove najave žestoko su se usprotivile sve političke stranke iz Republike Srpske.