Burne reakcije
198

SDA protiv FGR-a: Kapidžić prozvao intelektualce, profesore i građane iz miješanih brakova

M. G.
Bivši ministar prostornog uređenja KS (nestranački kadar imenovan na prijedlog SDA) i predsjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika pri Predsjedništvu BiH, Faruk Kapidžić, sablaznuo je bh. javnost iznoseći niz optužbi na račun glasača Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a.

Kapidžić je, tako, na svom Facebook profilu za sve probleme u bh. društvu okrivio glasače koji nisu glasali za SDA, a to su, prema njegovim riječima, intelektualci, profesori, kulturni radnici, naivni vjernici, novopečeni biznismeni, i na kraju svi iz radničkih i mješanih brakova.

"Problem našeg društva i političke scene u KS nije u samozvanoj 'neovisnoj' analitičarki. Ona je i kao analitičarka a i kao političarka nebitna i marginalna ličnost. Problem je u glasačkom tijelu Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a koji je žele postaviti za dogradonačelnicu. Za to su isključivi krivci Intelektualci, Profesori i Kulturni radnici kao i FGR koji su glasali za Našu stranku. Za to su takođe krivci i naivni vjernici i članovi Islamske zajednice kao i novopečeni biznismeni koji su glasali za Narod i pravdu. A Boga mi, krivi su i svi iz radničkih i miješanih brakova i pobornici socrealistitičkih ideologija koji su glasali za SDP", navodi Kapidžić.

Kako navodi, svi ti glasači su prevareni i podjednako kao i svi, će osjetiti poniženje, nerad, nered i neznanje ne samo budućom dogradonačelnicom nego i već postojećim pojedinim načelnicima općina kao i kompletnom Vladom Kantona Sarajevo.

"Ali istinski problem za te stranke tek predstoji. Ipak je na jednoj strani SDA a na drugoj sve političke partije u Kantonu Sarajevo", zaključio je Kapidžić.

Na ovo je, između ostalih, reagirao nezavisni zastupnik u skupštini KS Damir Nikšić, koji je rekao da ne vidi drugi razlog zašto bi se vrsni arhitekt bavio politikom i stranačkom propagandom kao “nestranački stručnjak” na ovako deplasiran način osim ako je dobio direktivu ili ako je ucijenjen, ako duguje taj svoj botovski angažman onima koji su ga postavili na trenutnu poziciju.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Prosto je nevjerovatno koliko je toksično to Bakirovo okruženje, da jedan apolitičan, nestranački stručnjak, normalan, dobar čovjek i prijatelj kao što je Faruk Kapidžić za samo jednu godinu postane ne samo jedan od glavnih SDA igrača na najvažnijim pozicijama, već i da u slobodno vrijeme postane politički analitičar i SDA-ov nacionalsocijalistički bot i propagandista", napisao je Nikšić.