BiH
1k

SDA pozvala na Facebook mobilizaciju: Branite Izetbegovića postovima i šerovima

Klix.ba
Prema objavama koje kruže društvenim mrežama Stranka demokratske akcije (SDA) izdala je uputstvo članovima da obavezno iskažu podršku Bakiru Izetbegoviću u postovima na Facebooku.

Nakon što je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović žestoko kritikovan zbog odbijanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, stranka na čijem čelu se nalazi izdala je naređenje da se na društvenim mrežama krene s kampanjom koja bi trebala popraviti imidž Izetbegovića.

"Zadužuju se svi OO AM SDA da na svojim privatnim Facebook profilima (predsjednici i članovi OO AM SDA) i na zvaničnim stranicama Asocijacija mladih SDA BiH obazeno iskažu podršku predsjedniku gospodinu Bakiru Izetbegoviću", piše u objavi koja kruži Facebookom.

Dodaje se da članovi SDA u ovim trenucima moraju jasno da kažu da stoje iza svega "što je Predsjednik uradio" te da bezrezervno podrže bitku za, kako kažu, pravdu.

Članove su pozvali da se priključe Facebook grupi Podrška Bakiru Izetbegoviću i da masovno dijele članak objavljen na portalu Faktor.

Većina zvaničnih Facebook stranica SDA odazvala se pozivu te su postovima, šerovima i lajkovima stali u odbranu Izetbegovića.