Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH mora biti sekularna drzava ili se nikada nece izbrisati ove danasnje podjele nastale upravo guranjem vjere tamo gdje je nije mjesto. Vjeronauka? Veliko DA !!! Vrednovanje vjeronauke u osnovnim skolama kao i npr. matematika, fizika, biologija isl. JOS VECE NE !!! Ko podrzava guranje vjere kao nesto sto je bez ikakve diskusije i izbora obavezano cak i u osnovnoj skoli - traba da ide u Saudijsku Arabiju ili Iran jer tamo pripada !!!
Dragi Emire Suljagiću Ti si prvo svjetlo u dugoj noći koju su uspostavili političari koji su ovu zemlju vodili u zadnjih 20 godina (SDA, HDZ, SDS, SNSD, STRANKA ZAgraBIH. Ne daj se momčino, uz tebe su svi ljudi koji ovoj zemlji žele dobro.
A vjeronaucnici te nauce pismenosti jel???
Da mi znati da li bi se Ministar ili neko od prisutnih odrekao regresa na kraju godine jer je to diskriminacija onih koji to nemaju. GARANT ne bi jer smatra da je to svojim trudom i radom zasluzio. To je slucaj i sa ucenicima kada je u pitanju ocjena u toku i na kraju školske godine. Oni ne primaju plate i regrese vec OCJENE.
Pa idi u Banja Luku pa tam ukini pravoslavnu vjeronauku i reci da cu Bosnjaci ugrozeženi, pa taj ministar u Banja Luci ne bi docekao jutro. A ove naše pizde pozdravljau odluku, a dok je bio rat krili se ženama pod suknje. Naprijed patriote, nisam ja ni zbog čega nogu izgubio, borio sam se za svoju vjeru i naciju i da bi moja djeca moglu učiti vjernauku, a svi znamo da je ovo samo prvi korak ka ukuidanju vjeronakue. Možda sam nacinalista, ali nisam šovnista, a mali broj seljaka na ovom portalu razlikuje te dvije stvari.
moronu a ti bi u europu..e pa ne možemo sa takvim fašističkim stavovima u EU...misliš li da se u Njemačkoj od škola prave crkve i džamije? ne prave..a vidi čuda imaju vjeronauku ! tuc tuc tuc, tuc tu tuc....
Nije stvar u tome ko je veci vjernik,vec ko je veci Bosnjak.Neko je napisao zasto uvijek mi moramo biti prvi u svemu,zasto prvi Srbi i Hrvati nisu ukinuli ocjenjivanje vjeronauke???Stvar je jasna,nasim komunjarama se zuri da zavedu diktaturu.Sa ovim potezom SDP jos vise dijeli Bosnjake,zasluzili su proteste i rusenje.Upitajte roditelje svidja li im se ovo??Roditelj koji i nije toliki vjernik reci ce da ovo nije uredu,ne brani on svome djetetu da detaljno izucava vjeronauku kad zna da ga ona moze samo dobrome nauciti,nicemu losem.
Herceg-Bosno nek se zna, u tebi je SDA !!! Dole ZLO i \"komunjare\"!
Trebali bi ovi moroni da odgovaraju sto su uveli u skolski program vjeronauku a ne sad da glume spasioce i zastitnike muslimanskih interesa. U istoriji nije niko od skole pravio dzamiju!
Vjeronaukama je mjesto u džamiji, mektebu, crkvi, sinagogi. Vjera je u srcu. Zasigurno nista veci musliman nije Dino Konakovic od Emira Suljagica...
zatucani vjernic (ne mislim na one koji su pri zdravoj pameti a njih je hvala Bogu vise) zar vi ne vidite ove minuse. poruka je jasna: NEPOZELJNI STE
Ova frka oko vjeronauke najvise i odgovara SDA fashistima jer ce oni u ovom svemu najvise profitirati.
Alija Izetbegovic !!!
i ja sam vjernik i smatram da nema nista stetno u ovoj odluci ministra, stovise, odluka je pravedna. Ucenici koji pohadjaju vjeronauku u prosjeku kod tog predmeta imaju znatno visu ocjenu nego kod drugih predmeta i time naravno imaju bolju startnu poziciju kod zaokruzivanja prosjeka svih ocjena u poređenju s onim ucenicima koji nisu izabrali vjeronauku za izborni predmet. Opisna ocjena je stoga idealno rjesenje. Puna i apsolutna podrska ministru Suljagicu!
Suljagiću za tebe je najbolje da se fino vratiš na babovinu, zasućieš rukave i da se tamo svim silama boriš za prava djece pogotovo one djece ćiji su su roditelji tamo vratili , a ne kao ti mali miš iz Sarajeva se igraš nekog vrlog političara
Dragi Konakovicu, pa ti si gradsko dijete. A ako ozenis drugu vjeru hoces li dati dijete (i na koju)vjeronauku!!!
SDA je jedini spas bosnjackog naroda!