{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA postala član Međunarodne demokratske unije

S
5.7.2011. u 12:21
0
12
SDA postala član Međunarodne demokratske unije
0
SDA postala član Međunarodne demokratske unije
Izvršni komitet Međunarodne demokratske unije (IDU), koji je protekle sedmice održan u Washingtonu, donio je odluku o prijemu Stranke demokratske akcije u ovu najveću asocijaciju stranaka na svijetu.
SDA je ovim dobila status posmatrača, uz preporuku Samitu lidera IDU-a, koji će biti održan u Londonu, da Stranku demokratske akcije BiH prihvati u svoje ponopravno članstvo.

Na sastanku Međunarodne demokratske unije, kojim je predsjedavao John Howard, dugogodišnji premijer Australije, a kojem su između ostalih prisustvovali i senatori John McCain, američki predsjednički kandidat i Jon Kyl, trenutno jedan od vođa u Senatu, te Reince Priebus, predsjedavajući Republikanskog nacionalnog komiteta, učestvovao je Senad Šepić, potpredsjednik SDA koji je od početka bio uključen u pregovore sa IDU, te je u Washingtonu prezentirao poziciju SDA, te perspektive Bosne i Hercegovine na putu ka EU i NATO-u.

"Prijem u ovu organizaciju, koja broji 80 članica iz 60 zemalja i pokriva sve kontinente, je veoma značajan za SDA i on predstavlja priznanje i potvrdu ispravnosti naše politike kako u BiH, tako i u regionalnim odnosima. SDA će svakako i dalje raditi na međunarodnoj saradnji, kako bi zajedno sa partnerima iz Evrope i svijeta doprinijela daljoj demokratizaciji našeg društva. IDU je organizacija koja će nam sigurno pomoći, putem koje ćemo ojačati našu međunarodnu poziciju i vjerujem da ćemo to znati iskoristiti i prezentirati naše potrebe kako bi Bosna i Hercegovina što prije postala članicom najvažnijih euroatlanskih institucija", kazao je potpredsjednik Šepić nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Pres-službe SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: