{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA podržava Zakon o popisu stanovništva

S
2.2.2012. u 12:18
0
43
SDA podržava Zakon o popisu stanovništva
0
Ismet Osmanović, potpredsjednik Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH, na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako je SDA odlučila podržati Zakon o popisu stanovništva koji je usvojio i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com

"Vjerovatno niko neće biti zadovoljan dobijenim rezultatima, kako iz ekonomsko-socijalne sfere, tako i etničke strukture stanovništva, međutim, moramo se suočiti sa istinom i boriti se da se pokazatelji poboljšaju", naglasio je Osmanović.

Osim toga, na konferenciji za medije, Osmanović je istakao da će do kraja sedmice Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojiti Zakon o popisu stanovništva i Zakon o sistemu državne pomoći. Na taj način ispunili bismo dva vrlo važna uvjeta za podnošenje aplikacije BiH za kandidatski status u EU.

"Također, očekujemo da nadležni organi, koji su usvojili Izborni zakon BiH i donijeli Statut Grada Mostara, provedu pomenutu odluku. Nećemo pristati na rješenja koja znače majorizaciju bošnjačkog, ili bilo kojeg drugog naroda", dodao je Osmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: