{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA podržava opravdane proteste i zahtjeve građana BiH

F
13.6.2013. u 17:45
26
96
SDA podržava opravdane proteste i zahtjeve građana BiH
26
SDA podržava opravdane proteste i zahtjeve građana BiH
Stranka demokratske akcije (SDA) podržava opravdane proteste i zahtjeve građana Bosne i Hercegovine prezentirane na mirnim protestima u Sarajevu "kao odraz njihovog nezadovoljstva (ne)radom i aktivnostima stranaka parlamentarne većine (SDP, SNSD, HDZ BiH, SBB, SDS i HDZ 1990) i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine".
"Vladajuća garnitura i ministri u Vijeću ministara pokazali su da nisu u stanju rješavati nagomilane probleme sa kojima su država Bosna i Hercegovina i njeni građani najozbiljnije suočeni od potpisivanja Dejtonskog sporazuma", navodi SDA u saopćenju za javnost.

Kako se dalje navodi, to se odnosi na provođenje presude u predmetu Sejdić i Finci, provođenje presude Ustavnog suda BiH o knjiženju vojne i državne imovine, donošenje zakona o JMBG u skladu sa Ustavom BiH....

"Nerješavanje ovih i drugih problema dovelo je do stagnacije kako u procesima unutarnje integracije države i društva, tako i njenog puta prema EU i NATO-u, dok su građani onemogućeni u ostvarivanju temeljnih ljudskih prava", navode iz SDA.

Ova stranka, istovremeno, poziva sve parlamentarne stranke "da prestanu blokirati rad državnih institucija, prije svega Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine te da ne zloupotrebljavaju opravdano nezadovoljstvo i zahtjeve građana iskazane na protestima, jer za to ne postoji nijedan razlog".

SDA smatra da ne postoje nikakvi sigurnosni rizici za rad bh. institucija što su potvrdili i relevantni domaći i međunarodni subjekti.

Blokiranje i nerad državnih institucija, osim što predstvaljaju antidejtonsko djelovanje, suprotni su intreresima i zahtjevima svih građana i naroda Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: