Dan poslije
137

SDA osudila paljenje automobila potpredsjednice SBB-a: Neka Mulabdić počne raditi svoj posao

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) osudila je paljenje privatnog automobila potpredsjednice Saveza za bolju budućnost (SBB) Adise Omerbegović-Arapović.

"Od nadležnih organa tražimo da što prije provedu temeljitu istragu, pronađu i sankcioniraju počinioce", saopćili su iz SDA.

U SDA smatraju da je nedopustivo da se ovakvi slučajevi politiziraju, što je, kako navode, bilo očigledno iz jučerašnjeg nastupa oštećene i njenog muža, koji su i prije istrage krivca pronašli u vlasti, namjerno zaboravljajući da su i sami dio vlasti.

"Tražimo od ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića da, umjesto što statira na konferencijama za medije SBB-a čiji je član, konačno počne raditi svoj posao i da odredi da prioritet u radu policije bude rješavanje svih slučajeva paljevina automobila u Sarajevu, koja se sve češće događaju."

Potpredsjednica Saveza za bolju budućnost BiH Adisa Omerbegović-Arapović, kojoj je jučer u sarajevskom naselju Dobrinja zapaljen automobil, kazala je da taj čin predstavlja prvi korak do atentata.

Ona je istakla da paljenje automobila predstavlja napad na sve principe za koje se zalaže SBB i na ljude koji misle drugačije, dok je njen suprug Adis Arapović, inače šef Izbornog štaba SBB-a, kazao da je paljenje automobila trebala biti poruka svima da odustanu od borbe.