Zapaljen automobil
557

Omerbegović-Arapović: Imamo posla s režimskom mafijom, neće me pokolebati

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Potpredsjednica Saveza za bolju budućnost BiH Adisa Omerbegović-Arapović, kojoj je jutros u sarajevskom naselju Dobrinja zapaljen automobil, kazala je da taj čin predstavlja prvi korak do atentata.

"Vidjeli ste kako izgleda automobil. MUP KS je rekao da je ovo uradio neko ko je imao za cilj da nas prestraši. Ali neće uspjeti. Probudio je inat i ponos. Molim Boga da nas učvrsti i da uspijemo da se majke ne bude ujutru u 7 sati i zateknu ovakav automobil dok to gledaju njihova djeca", kazala je vidno uznemirena Omerbegović-Arapović.

Ona je istakla da paljenje automobila predstavlja napad na sve principe za koje se zalaže SBB i na ljude koji misle drugačije.

"Ovo je napad na sve koji ukazuju da izborni programi nemaju smisla dok ne ukinemo režim koji želi da nas zastraši. Želim da im stanemo ukraj. Nisu me pokolebali. Ne možemo govoriti o slobodnim izborima ako se ovakvo nešto može desiti meni koja sam potpredsjednica stranke. Pitam se kakva se poruka šalje svim drugim kandidatima na predstojećim izborima", upitala se potpredsjednica SBB-a.

Pozvala je međunarodne institucije da se izbori održe bez akata terorizma i zastrašivanja.

"Molim građane da ne budu pokolebani. Ja ću istrajati u borbi i potrebna nam je pomoć. Neka shvate da imamo posla s režimskom mafijom koja neće stati i koja ne uzima u obzir ljudske živote ako je u pitanju njihovo opstajanje na vlasti", poručila je prisutnim novinarima ispred zapaljenog automobila.

Na pitanje da li je ranije imala prijetnje koje su mogle dovesti do jutrošnjeg nemilog događaja, Omerbegović-Arapović je kazala da nije imala direktne prijetnje.

"Bila sam slobodna i često se s osmijehom borila protiv onoga što sam vidjela da se dešava drugim ljudima. Osim mojih političkih stavova ne vidim drugi motiv da se meni dogodi nešto ovakvo", kazala je Omerbegović-Arapović i dodala da je bez obzira na sve nisu uspjeli "izbaciti iz šina".

Poručila je da još snažnije vjeruje u svoje principe i politiku kakvu zagovara jer, kako kaže, samo takvi principi su dugoročni.

Njen suprug Adis Arapović, koji je inače šef Izbornog štaba SBB-a, je kazao da je paljenje automobila trebalo biti poruka svima da odustanu od borbe.

"Grdno su se prevarili. Ovo je jedini ovakav napad na ženu u politici u regionu. Svim njihovim nalogodavcima poručujem da imaju još 20 dana. Građane molim da ih ne pokoleba režimska mafija. Neće nam oduzeti dostojanstvo. Njihov čas odlaska dolazi, dajem im čvrstu riječ. Naši oponenti i režimska mafija propadaju i ovaj napad dolazi zbog toga jer se bliži momenat kada neće imati utjecaj na tužioce, sudije...", poručio je Adis Arapović i pozvao Američku ambasadu u BiH, OSCE, OHR i EU da građanima BiH vrati demokratiju.

"Ovo se u demokratskim društvima ne dešava", izjavio je on.

Konferenciji za medije prisustvovalo je blizu 40 kandidata SBB-a na ovogodišnjim izborima. Među njima su bili ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo Mirvad Kurić, zastupnica u Parlamentu Federacije BiH Jasna Duraković, ministar unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevo Vedran Mulabdić, bivša novinarka, a sada kandidatkinja SBB-a Sanela Prašović-Gadžo i brojni drugi.