|

SDA optužila policajce u Banovićima da u toku radnog vremena lijepe plakate PDA

SDA optužila policajce u Banovićima da u toku radnog vremena lijepe plakate PDA
334
D. Be.
17.9.2018. u 09:10
75
komentara
334

dijeljenja
SDA optužila policajce u Banovićima da u toku radnog vremena lijepe plakate PDA Foto: D. Z./Klix.ba
Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Banovići pozvao je nadležne da osiguraju uslove za provođenje izborne kampanje. Iz ove stranke ističu da imaju dokaze da uniformisani banovićki policajci lijepe plakate Pokreta demokratske akcije u toku radnog vremena, dok se plakati SDA uništavaju.
"Od službenika PS Banovići očekujemo da rade svoj posao profesionalno. Raspolažemo informacijama i dokazima da pojedini policijski službenici za vrijeme službe učestvuju i pomažu u lijepljenju plakata PDA te nas kao političke protivnike uhode, fotografišu i ponašaju se neprofesionalno", navodi se u pismu koje potpisuje Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići.

U tekstu se ističe da su više puta uništeni plakati SDA na području cijele općine te da su neki aktivisti i članovi pomenute stranke fizički napadnuti.

Iz SDA traže da se poduzmu sve mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja provela transparentno i konkretno za sve političke subjekte.

"U suprotnom, bit ćemo prinuđeni objaviti javno fotografije policijskih službenika PS Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani lijepe plakate PDA", zaključuju u OO Banovići SDA.

Dopis je upućen na adrese Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Unutrašnjoj kontroli, Policijskoj stanici Banovići, OSCE-u i CIK-u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...