{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a

S
10.3.2013. u 21:27
268
0
SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a
268
SDA: Nećemo učestvovati u novoj Vladi RS-a
Dževad Mahmutović
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da neće učestvovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma RS-a.
SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature "uvreda za sve bh. patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj".

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvataju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa komšijama Srbima "zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane".

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi RS izazvala je nezadovoljstvo u RS-u, budući da je nosilac ratnog priznanja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi ovog entiteta nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

"Hoće li ili neće SDA prihvatiti uslove koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće", rekao je Dodik.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: