BiH
26

SDA: Naša izborna platforma odgovor na sveopće nazadovanje BiH

FENA
Izborna platforma Stranke demokratska akcije (SDA) za Opće izbore u BiH 2014. odgovor je na sveopće nazadovanje Bosne i Hercegovine u protekle četiri godine, saopćeno je danas iz te stranke u Sarajevu.

Nakon prošlih izbora na kojima nije bila pobjednička stranka, uslijedile su najgore poslijeratne četiri godine, tvrdi SDA i dodaje da je u tom periodu politička pozicija bošnjačkog naroda i probosanskih snaga slabljena a neprijateljima BiH omogućeno destabiliziranje države.

Sve to je izazivalo dramatično pogoršanje ekonomskog i socijalnog stanja u bh. društvu, navodi SDA.

"Stoga smo izradili Platformu koja sadrži konkretne mjere za ekonomski oporavak i zapošljavanje, Platformu koja nudi nemilosrdnu borbu protiv kriminala i korupcije te zaustavljanje općeg nazadovanja naše zemlje.

SDA ostaje trajno opredijeljena za suverenu i cjelovitu BiH, pravnu i demokratsku državu ravnopravnih naroda te ima rješenja za političku stabilizaciju i deblokadu euroatlanskih integracija, veću sigurnost građana, stabilnost penzija te socijalnu zaštitu najugroženijih kategorija", citat je iz ovog saopćenja.

SDA poziva Bošnjake i sve bh. patriote na jedinstvo i podršku "jer smo pokazali da s izbornom pobjedom možemo i znamo osigurati snažnu političku poziciju Bošnjaka", neophodnu za uspješno i pravično rješavanje navedenih pitanja u interesu svih građana i jake BiH, navedeno je također.