|

Predsjedništvo SDA prihvatilo Sporazum SDA, DF-a i Saveza za promjene

Predsjedništvo SDA prihvatilo Sporazum SDA, DF-a i Saveza za promjene
60
F
FENA
10.11.2014. u 19:01
27
komentara
60

dijeljenja
Predsjedništvo SDA prihvatilo Sporazum SDA, DF-a i Saveza za promjene Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas na sjednici u Sarajevu usvojilo je informaciju o provedenim aktivnostima radne grupe za implementaciju izbornih rezultata.
Predsjedništvo SDA prihvata Sporazum o programskim principima potpisan od strane SDA, DF i Saveza za promjene. Zadužuje se radna grupa da nastavi aktivnosti na implementaciji izbornih rezultata kako bi se formirale stabilne parlamentarne većine i uspostavila efikasna vlast na svim nivoima u BiH, jedan je od usvojenih zaključaka Predsjedništva SDA.

SDA pozdravlja inicijativu Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke koja predstavlja novi pristup Evropske unije prema Bosni i Hercegovini.

U saopćenju SDA se navodi da u osnovi ova inicijativa treba da dovede do otklanjanja postojećeg zastoja integracijskog procesa Bosne i Hercegovine prema članstvu u EU.

Predsjedništvo Stranke ovlašćuje zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da potpiše sve potrebne izjave kako bi se novi pristup EU počeo što prije provoditi.

"Predsjedništvo SDA pozdravlja projekat Compact for Growth and Jobs (Sporazum za rast i zapošljavanje u BiH). SDA smatra da ovaj projekat, pored deblokade procesa integracija BiH u EU, predstavlja najznačajniju oblast na kojoj vlasti trebaju raditi u budućem periodu", saopćeno je iz te stranke.

Jednim od zaključaka Predsjedništva SDA zadužuje se Glavni operativni izborni štab Stranke da izradi analizu izbornih rezultata po općinama.

"Nakon što je potpredsjednik SDA Salko Selman podnio ostavke na sve funkcije u Stranci, Predsjedništvo SDA imenuje Asima Mekića kao vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDA Srednjebosanskog kantona do održavanja redovnih izbora u stranci", jedan je od usvojenih zaključaka Predsjedništva SDA.

Također, zaključeno je da Predsjedništvo SDA prihvata informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba o provedenim aktivnostima na općim izborima 2014. godine.

"Predsjedništvo SDA se zahvaljuje aktivistima, članovima i simpatizerima na naporima uloženim u kampanji, te čestita na postignutim izbornim rezultatima Stranke i predsjedničkog kandidata", navodi se u saopćenju te stranke.

Redovna sjednica Glavnog odbora SDA bit će održana 14. novembra ove godine u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću SDA.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...