{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Načelnici općina su najbolji dio naše stranke

10.4.2014. u 12:37
12
68
SDA: Načelnici općina su najbolji dio naše stranke
12
Savjet načelnika iz reda SDA-a danas zasjeda u Sarajevu. Oni će sa rukovodstvom stranke, ali i sa federalnim ministrima iz reda SDA razmjeniti iskustva i ideje kako bi unaprijedili lokalnu zajednicu, ali upoznali i više nivoe vlasti s tim šta je potrebno da bi se ostvarili bolji privredni i ekonomski ciljevi.
Zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je podsjetio da SDA ima 39 načelnika u Federaciji.

"Imamo izbore koji se približavaju i oni su za nepunih šest mjeseci. SDA je dobro pozicionirana stranka i svi joj predviđanju uspjeh na izborima, međutim takvo stanje može dovesti do toga da se SDA uljuljka, da umisli da dobro stoji i da ne treba raditi. Mi želimo pokrenuti SDA, da radi, da prije svega čisti vlastite redove, da se mijenja, popravlja i daje šansu novim licima, a potom i da odlučno pokrene bitne procese u zemlji. SDA je uvijek bila generator pozitivnih promjena", kazao je Izetbegović na konferenciji za medije pred početak sjednice savjeta načelnika.

On je dodao da su zapravo načelnici najbolji i najuspješniji dio SDA. Bihaćki načelnik Emdžad Galijašević je govorio o tome kako je potrebno i u lokalnoj zajednici smanjiti javnu potrošnju, odnosno novac na administraciju, što je tvrdi, već uradio u toj općini.

Adil Osmanović, federalni ministar izbjeglih i raseljenih, najavio je nove projekte i programe tog ministarstva u cilju održivog povratka, a načelnicima su prikazani i projekti federalnih ministarstva koji će se sprovoditi na ovim općinama.

Asim Mekić, načelnik općine Busovača, kaže da su načelnici iz SDA samostalni da sami provode svoje politike i da ne moraju tražiti odobrenja od viših stranačkih organa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: