BiH
10

SDA: Lagumdžijini kadrovi ostavili deficit od 98 miliona KM u budžetu KS

FENA
Kantonalni odbor SDA Sarajevo sa potpunim prezirom gleda "na krajnje neodmjerenu i neargumentovanu izjavu" predsjednika SDP– a BiH Zlatka Lagumdžije koji opet, u svom već prepoznatljivom senzacionalističkom stilu pokušava da ubijedi građane Bosne i Hercegovine da trebaju vjerovati njemu i SDP–u, a ne svojim očima.

Kako se navodi u saopćenju, skandalozna izjava Zlatka Lagumdžije u vezi sa koalicijom u Skupštini Kantona Sarajevo ima za cilj da proizvede efekat amnezije kod građana Kantona Sarajevo kako bi zaboravili pogubne posljedice koje je bivša SDP–ova vlada ostavila u svim oblastima života i rada u Kantonu Sarajevo.

"Podsjećamo zaboravnog Lagumdžiju na neke od tih posljedica koje su ostavili njegovi odabrani kadrovi: deficit od 98 miliona KM u budžetu Kantona Sarajevo, najveći porast stope nezaposlenosti i gubitka radnih mjesta, nenamjensko trošenje budžetskih sredstava, urušavanje ambijenta za domaće i strane investicije, nipodaštavanje sektora obrazovanja, itd. Zbog svega ovoga građani Kantona Sarajevo se tog perioda SDP–ove vladavine sjećaju kao najtežeg perioda poslije rata i s pravom je zovu 'cunami' vlada", kažu u SDA Kantona Sarajevo.

S obzirom da svi zastupnici parlamentarne većine u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i svi članovi Vlade Kantona Sarajevo imaju svoje ime i prezime, iz SDA pozivaju Lagumdžiju, ako želi ostati vjerodostojan datoj izjavi, da imenom i prezimenom jasno kaže ko su fašisti, ko lopovi, ko reketaši, ko nacionalisti i ko su ratni zločinci u sastavi izvršne i zakonodavne vlasti Kantona Sarajevo.

"U protivnom ćemo smatrati Lagumdžiju klasičnim politikantom, a njegovu izjavu političkim pamfletom i pokušajem pravdanja za sve SDP–ove godine vladavine koje su 'pojeli skakavci'", kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.

SDA