|

SDA: Kovači zbog Hadžibajrićevih asfaltnih fleka postali ruglo Starog Grada

SDA: Kovači zbog Hadžibajrićevih asfaltnih fleka postali ruglo Starog Grada
22
A. D.
9.10.2019. u 15:00
51
komentara
22

dijeljenja
SDA: Kovači zbog Hadžibajrićevih asfaltnih fleka postali ruglo Starog Grada Foto: Čitatelj
Iz Općinskog odbora SDA Stari Grad reagirali su na, kako su rekli, vandaliziranje Kovača, uz poruku općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću da to neće proći neopaženo.
"Nije samo problem u tome što je uništena tradicionalna podloga od kocke i što Kovači - gdje se nalazi najveće šehidsko mezarje u BiH - sa ovim Hadžibajrićevim improviziranim asfaltnim flekama izgledaju kao sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada. Nije jedini problem ni to što pompezno najavljena rekonstrukcija traje nedopustivo dugo, što građani ovog dijela grada trpe svakodnevne gužve i blokade. To je viđeno više puta u ovoj općini za vrijeme vladavine ovog načelnika i njegovih jataka. Problem je u tome što osioni Hadžibajrić to pokušava predstaviti kao interes građana, a zapravo se radi o brutalnom prodavanju magle i ponižavanju građana iza čega se, očito, krije nečija lična i finansijska korist", saopćili su iz SDA

Vrijeme je, naveli su, da se otvoreno kaže kako "načelnik koji se u prsa busa da je najbolji u državi prizna zbog čega je Stari Grad postao predmet ismijavaja i zbog čega je njemu i njegovim suradnicima nemoguća misija jednostavno zamijeniti kocku koja je zaštitni znak Kovača"."Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj u Općini Stari Grad koja je posljednjih godina Hadžibajrićev poligon za svojevrsni “urbanistički i arhitektonski primitivizam” pri čemu je teritorij cijele Općine žrtva i ruglo, umjesto da bude ponos za Grad i državu", saopćeno je iz SDA Stari Grad..
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...