Sada imaju 16 zastupnika
96

SDA jača svoje djelovanje u Skupštini TK, stranci pristupila dva bivša člana SBiH

A. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon izvjesnog djelovanja kao nezavisni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, bivši članovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Asmir Hasić i Emir Salihović danas su zvanično pristupili Stranci demokratske akcije (SDA).

Naime, u martu ove godine, Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) ostala je bez svojih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, jer su ovaj politički subjekt napustili Asmir Hasić i Emir Salihović.

Oni se od tada kao nezavisni zastupnici nalaze u aktuelnoj skupštinskoj većini koju predvodi SDA sa 14 zastupnika te DF sa njih četiri.

Sedam mjeseci kasnije, ovaj dvojac donio je odluku o zvaničnom pridruživanju SDA te su danas u Sarajevu potpisali članske kartice. Ovaj formalni čin su obavili u prisustvu predsjednika stranke Bakira Izetbegovića.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zvaničnim pristupanjem Hasića i Salihovića, SDA je dodatno ojačala svoje djelovanje u Skupštini Tuzlanskog kantona te sada zvanično u svojim redovima ima 16 zastupnika.

Ovoj stranci u Tuzlanskom kantonu trenutno pripada pozicija premijera na kojoj se nalazi Irfan Halilagić, uz osam ministarstava, a u rukovodstvu kantonalne skupštine imaju zamjenicu predsjedavajućeg Lejlu Vuković.