BiH
0

SDA: Dedić je zaslužio Povelju sa zlatnim grbom Općine Jablanica

FENA
Salem Dedić
Salem Dedić
Salem Dedić, aktuelni načelnik Općine Jablanica i kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika na lokalnim izborima, ove je godine, s razlogom, dobio najveće općinsko priznanje "Povelju sa zlatnim grbom Općine Jablanica", saopćeno je iz SDA.

Dedić je, kako se navodi, zajedno s načelnicima općina Konjic i Prozor-Rama, u Parlamentu FBiH inicirao donošenje Zakona o hidroakumulacijama, kojim se naknada od Elektroprivrede BiH (EPBiH) spomenutim općinama uvećala za 100 posto. Time je od 2009. i budžet Općine Jablanica veći za 2.000.000 KM godišnje.

Prema posebnom sporazumu s EPBiH Sarajevo osigurana su i višemilionska sredstva koja su uložena u područja općine oštećena hidroakumulacijom.

Tokom Dedićevog mandata, kako se dodaje u saopćenju SDA, počela je izgradnja sportske dvorane u Jablanici, a napravljeno je i nekoliko nogometnih igrališta u mjesnim zajednicama, dok je novčana pomoć sportskim društvima na području te općine utrostručena.

Načelnik Dedić se nesebično zalaže i za dobre međususjedske i međunacionalne odnose svih građana u općini Jablanica, saopćeno je.