BiH
73

SDA Bužim: Isključenja iz stranke nakon gubitka načelničke pozicije

Piše: M. Ć.
OO SDA Bužim
OO SDA Bužim
Općinski odbor SDA Bužim održao je sinoć svoju redovnu sjednicu na kojoj su izglasani određeni zaključci i smjernice, nakon neuspjeha na netom održanim lokalnim izborima na kojima je prvi put stranka izgubila načelničku poziciju u ovom gradu.

U OO SDA Bužim su kazali da su zadovoljni činjenicom da je ova stranka, po broju dobijenih glasova i broju osvojenih mandata u Općinskom vijeću općine Bužim, i dalje prva i najjača politička stranka na nivou općine. Međutim, istakli su i nezadovoljstvo zbog gubitka načelničke pozicije.

"Svjesni smo činjenice da smo izgubili izbore, te je, s tim u vezi, zadužen Izvršni odbor da analizira rad članova organa i kadrova Stranke, te da predloži mjere za utvrđivanje odgovornosti prema Skupštini općinske organizacije", kazali su u ovoj stranci.

U skladu s tim, Općinski odbor je na svojoj sjednici izglasao, jednoglasno, odluku kojom se iz članstva SDA isključuju Nisvet Jusić i Samir Veladžić, poslanici SDA u Skupštini USK, Abid Mulalić, donedavni ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi USK, te Mehmed Ćenanović, također donedavni direktor Fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija USK.

"Navedeni su u toku predizborne kampanje za lokalne izbore 2016, otvoreno i javno radili protiv političkih ciljeva i interesa SDA, Općinske organizacije SDA Bužim i kandidata SDA za načelnika općine, gospodina Agana Bunića, te su direktno učestvovali u kampanji i promociji 'nezavisnih listi' i 'nezavisnog' kandidata za načelnika Općine Bužim", navode u SDA.

Razmatrajući smjernice političkog djelovanja za budući period, Općinski odbor je zauzeo stav da će OO SDA Bužim i njeni vijećnici, u mandatnom periodu 2016-2020, djelovati isključivo kao opozicija.