BiH
12

SDA Brčko: Esed Kadrić je i dalje član stranke

Piše: E. G.
Esed Kadrić
Esed Kadrić
Iako je dio članstva Stranke demokratske akcije Brčko danas saopćio da je iz SDA isključen Esed Kadrić, predsjednik SDA u ovome gradu i dogradonačelnik, u centrali stranke u Sarajevu tvrde da to nije tačno, a isto je potvrdio i sekretar SDA Brčko Nedžib Omazić.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić za Klix.ba je kazao da Kadrić, koji je potpisao odluku o putovanju gradonačelnika Brčkog u Zagreb na doček ratnog zločinca Darija Kordića, nije isključen iz stranke.

Ismeta Mulahalilović-Lubovac je ovu informaciju o isključenju Kadrića iz stranke saopćila danas medijima, međutim sekretar Brčanske SDA kaže da ljudi koji su je donijeli, ne mogu donositi takve odluke, jer su oni samo dio članstva SDA, a ne organ stranke koji o tome odlučuje.

"Nikome nije zabranjeno da privatno sastanči i to radi. Organi stranke nisu konsultirani o tome, niti su zasijedali. Ovi koji su to saopćili su vjerovatno neka privatna stranka. SDA Brčkog nije imala nikakav sastanak. Cijeli dan sam u uredu stranke i niko nije održao sastanak niti takvo što odlučio. Mulahalilović-Lubovac je bivša predsjednica Asocijacije žena SDA koja je prije 15 dana smijenjena, odnosno izabrana je nova i od tada je ona samo član stranke i ništa više", kazao je Omazić.

On dodaje da je "kolovođa" svega bivši, smijenjeni, predsjednik SDA Ahmed Dervišević, kako bi rušio legalno izabrane organe stranke.

"Dervišević je prije 15-ak dana isključen iz stranke. Ova odluka koju su oni donijeli u vezi s Kadrićem ne pije vode, jer mi imamo legalnu Skupštinu SDA i druge legalne organe", kazao je Omazić.