{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH za transparentno djelovanje Nezavisnog odbora FBiH

F
24.10.2008. u 18:31
0
7
SBiH za transparentno djelovanje Nezavisnog odbora FBiH
0
SBiH za transparentno djelovanje Nezavisnog odbora FBiH
Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorila je na potrebu potpuno zakonitog i transparetnog djelovanja Nezavisnog odbora Federacije BiH u vezi imenovanja, smjenjivanja i svih drugih policijskih pitanja iz nadležnosti Nezavisnog odbora.
"Takvo djelovanje je neophodno kako bi se osigurala nezavisnost i efikasnost svih policijskih tijela i dužnosnika u Federaciji BiH", ističe u saopćenju Stranka za BiH.

SBiH odsjeća da je Nezavisni odbor u julu ove godine donio odluku o smjenjivanju direktora Federalne uprave policije Zlatka Miletića, bez ispunjavanja bilo kojih pretpostavki predviđenih Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH, kao i samog poslovnika o radu Nezavisnog odbora.

Stranka za BiH upozorava da se Parlament FBiH nikada nije zvanično očitovao o ovom pitanju, uz opasku da je bilo kakav zaključak samo Predstavničkog doma u vezi izbora i imenovanja direktora Federalne uprave policije nevažeći dok ga u istovjetnom tekstu ne usvoji i Dom naroda Parlamenta FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH, međutim, nikada nije usvojio bilo kakav zaključak ili odluku o ovom pitanju.

Stranka za BiH, stoga, smatra tu odluku Nezavisnog odbora nevažećom, te je mišljenja da je neophodno obustaviti dalje aktivnosti u vezi toga sve dok Parlament Federacije BiH ne donese važeću odluku ili zaključak o ovom pitanju, naglašava se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: