{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Vanredni izbori su jedino rješenje za krizu u BiH

F
21.6.2012. u 14:31
6
20
SBiH: Vanredni izbori su jedino rješenje za krizu u BiH
6
SBiH: Vanredni izbori su jedino rješenje za krizu u BiH
Amer Jerlagić
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) smatra da je jedino rješenje za aktuelnu i do sada najtežu političko-ekonomsku situacije u BiH raspisivanje vanrednih općih izbora koji bi trebali biti održani zajedno s lokalnim izborima 8. oktobra.
Na pres-konferenciji ove stranke istaknuto je da se BiH od 2010. godine nalazi u stalnom konstituiranju i rekonstrukciji vlada na svim nivoima, a za to su kako kažu odgovorni SDPBiH, SDA, HDZBiH, HDZ 1990, SNSD, SDS, NSRzB, SBBBiH i HSPBiH.

Generalni sekretar Stranke za BiH Salem Halilović kazao je da ove stranke učestvuju u svojevrsnoj sapunici u kojoj svako svakome može i ne može biti partner, a to najviše ide na štetu BiH i njenih građana zbog zastoja u donošenju važnih zakona.

Izrazio je i stav da se mediji i građani ponašaju kao da su pod jakim sedativima te su nijemi i gluhi na dešavanja u zemlji u kojoj se predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija vodi igru "svaka igra, svaka dobija" koja je za Halilovića neozbiljna i opasna.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić kazao je novinarima da su predstavnici stranaka, koje žele rekonstrukciju Federalne vlade, pokušali razjediniti Klub SBiH i tako pronaći najslabiju kariku koja bi se pridružila glasovima za smjenu Vlade i dodaje da se to neće dogoditi.

Naglasili su da je SBiH jedina prava opoziciona stranka u BiH te da njihovih sedam poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH neće glasati za smjenu Federalne vlade, jer Klub SBiH u ovom parlamentu djeluje jedinstveno.

Potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer ističe da u BiH vlada etnokratija kojoj se niko ne može oduprijeti dodajući da "dva entiteta Lagumdžistan i Dodikistan od BiH iz sata u sat prave Apsurdistan".

Gojer smatra i da su predstavnici stranaka napravili veleizdaju prema povratnicima u Republiku Srpsku te da su dvije socijaldemokratske stranke (SDP i SNSD) učinile najviše poslije Dejtonskog mirovnog sporazuma na srbizaciji BiH radeći tako na procesu disolucije.

Istaknuo je i da je u BiH liderokratija zamijenila demokratiju, a govoreći o prijedlog Narodne stranke Radom za boljitak za formiranje vlade narodnog jedinstva, Gojer ističe da je BiH potrebna vlada narodnog spasa.

Na kraju su potcrtali da se BiH nalazi u teškoj ekonomskoj krizi te da Federaciji BiH prijeti bankrot budući da u budžetu nedostaje, po riječima Jerlagića, oko 850 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: