{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu

8.4.2013. u 16:24
52
9
SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu
52
SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom razgovora sa delegacijom RS-a o Kosovu izjavio "da je RS jedna od srpskih država ". Ovakve izjave Tomislava Nikolića ozbiljno ugrožavaju mir u regionu, navode u Stranci za Bosnu i Hercegovinu.
"Ako se ovim stavom u Bosni i Hercegovini traži kompenzacija za Kosovo, onda je to otvoren put ka destabilizaciji stanja u regionu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjeća i na ranije izjave Tomislava Nikolića o 'negiranju presude o genocidu u Srebrenici, i kako Bosna i Hercegovina polako umire pred našim očima'. Gospodine Nikoliću, Bosna i Hercegovina je država sa međunarodno priznatim kontinuitetom, suverenitetom i teritorijalnim integritetom, a RS je administrativni aranžman - entitet u oviru države Bosne i Hercegovine. Zabrinjavajući je izostanak reakcije članova Predsjedništva BiH na ovakve nedobronamjerne izjave koje negiraju Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopćenju SBiH-a.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da bi bilo ponižavajuće da članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju krajem aprila i sastanu se sa predsjednikom susjedne države, ukoliko on javno ne objasni svoje izrečene stavove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: