{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu

8.4.2013. u 16:24
52
9
SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu
52
SBiH: Tomislav Nikolić svojim izjavama ugrožava mir u regionu
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom razgovora sa delegacijom RS-a o Kosovu izjavio "da je RS jedna od srpskih država ". Ovakve izjave Tomislava Nikolića ozbiljno ugrožavaju mir u regionu, navode u Stranci za Bosnu i Hercegovinu.
"Ako se ovim stavom u Bosni i Hercegovini traži kompenzacija za Kosovo, onda je to otvoren put ka destabilizaciji stanja u regionu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjeća i na ranije izjave Tomislava Nikolića o 'negiranju presude o genocidu u Srebrenici, i kako Bosna i Hercegovina polako umire pred našim očima'. Gospodine Nikoliću, Bosna i Hercegovina je država sa međunarodno priznatim kontinuitetom, suverenitetom i teritorijalnim integritetom, a RS je administrativni aranžman - entitet u oviru države Bosne i Hercegovine. Zabrinjavajući je izostanak reakcije članova Predsjedništva BiH na ovakve nedobronamjerne izjave koje negiraju Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopćenju SBiH-a.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da bi bilo ponižavajuće da članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju krajem aprila i sastanu se sa predsjednikom susjedne države, ukoliko on javno ne objasni svoje izrečene stavove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: