{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak

F
23.3.2013. u 17:30
1
36
SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak
1
SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak
Savez za bolju budućnost BiH ocijenio je danas da Stranka demokratske akcije putem svog saopćenja "politički neodgovorno sastanak lidera u Briselu pokušava falsicifirati kao navodnu pripremu podjele BiH". SBBBiH smatra da je upravo obrnuto.
"Kao prvo, najvažnije je da je u prisustvu predsjednika SDA, te lidera HDZ-a i SNSD-a, u Briselu praktično srušen Prudski dogovor iz 2009. godine, koji su potpisali Tihić, Čović i Dodik, o namjeri promjene Ustava BiH", naveli su iz stranke SBBBiH u saopćenju za javnost.

Tada se, navode, između ostalog, predviđala uspostava hrvatske i bošnjačke teritorijalne jedinice, a time pripremala i podjela BiH po tom osnovu.

SBBBiH procjenjuje da je u Briselu srušena ideološki anahrona i kriminogena struktura, odnosno njena antievropska opstrukcija.

Postignuti dogovor predstavlja važan korak na evropskom putu BiH i njenom državnom jačanju na bazi Mirovnog ugovora i približavanje evropskoj porodici.

Toga se upravo boji dio SDA, koji svoju politiku zasniva na susretima sa (iranskim predsjednikom) Ahmedinedžadom, smatraju u SBBBiH.

Također, evropskog puta i standarda EU se plaše i članovi državne bošnjačke mafije i nositelji sistemske korupcije, dodaju.

"Oni odlično znaju da nakon presude Sjedić-Finci na evropskom putu BiH treba ispuniti poglavlja 23 i 24, koja i predviđaju sankcioniranje sistemske korupcije, a to posljedično u BiH znači poništavanje prljavih privatizacija, otkrivanje naručilaca i počinilaca političkih ubistava i odlazak pred sud onih koji su ogromni poreski dužnici ili su prevarili domaće i evropske banke za stotine miliona KM", navode iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Proiransko-vehabistička ideološka matrica i strah od pravne države su suština antievropskog nastojanja dijela SDA i njih nema potrebe ubjeđivati da pozitivan stav koji su zvaničnici iz EU izrazili o najnovijem briselskom sastanku jeste zaslužena i ohrabrujuća ocjena da BiH još odlučnije ispunjava svoje obaveze i da se ne osvrće na opstrukcije onih koji taj put ideološki ne žele ili ga se iz drugih razloga plaše, saopćeno je iz SBBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: