{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak

F
23.3.2013. u 17:30
1
36
SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak
1
SBBBiH: U Briselu napravljen važan evropski korak
Savez za bolju budućnost BiH ocijenio je danas da Stranka demokratske akcije putem svog saopćenja "politički neodgovorno sastanak lidera u Briselu pokušava falsicifirati kao navodnu pripremu podjele BiH". SBBBiH smatra da je upravo obrnuto.
"Kao prvo, najvažnije je da je u prisustvu predsjednika SDA, te lidera HDZ-a i SNSD-a, u Briselu praktično srušen Prudski dogovor iz 2009. godine, koji su potpisali Tihić, Čović i Dodik, o namjeri promjene Ustava BiH", naveli su iz stranke SBBBiH u saopćenju za javnost.

Tada se, navode, između ostalog, predviđala uspostava hrvatske i bošnjačke teritorijalne jedinice, a time pripremala i podjela BiH po tom osnovu.

SBBBiH procjenjuje da je u Briselu srušena ideološki anahrona i kriminogena struktura, odnosno njena antievropska opstrukcija.

Postignuti dogovor predstavlja važan korak na evropskom putu BiH i njenom državnom jačanju na bazi Mirovnog ugovora i približavanje evropskoj porodici.

Toga se upravo boji dio SDA, koji svoju politiku zasniva na susretima sa (iranskim predsjednikom) Ahmedinedžadom, smatraju u SBBBiH.

Također, evropskog puta i standarda EU se plaše i članovi državne bošnjačke mafije i nositelji sistemske korupcije, dodaju.

"Oni odlično znaju da nakon presude Sjedić-Finci na evropskom putu BiH treba ispuniti poglavlja 23 i 24, koja i predviđaju sankcioniranje sistemske korupcije, a to posljedično u BiH znači poništavanje prljavih privatizacija, otkrivanje naručilaca i počinilaca političkih ubistava i odlazak pred sud onih koji su ogromni poreski dužnici ili su prevarili domaće i evropske banke za stotine miliona KM", navode iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Proiransko-vehabistička ideološka matrica i strah od pravne države su suština antievropskog nastojanja dijela SDA i njih nema potrebe ubjeđivati da pozitivan stav koji su zvaničnici iz EU izrazili o najnovijem briselskom sastanku jeste zaslužena i ohrabrujuća ocjena da BiH još odlučnije ispunjava svoje obaveze i da se ne osvrće na opstrukcije onih koji taj put ideološki ne žele ili ga se iz drugih razloga plaše, saopćeno je iz SBBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: