Slučaj Pazarić
32

SBB zatražio smjenu ministra Drljače iz moralnih razloga

M. N.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Azra Hadžić Bećispahić pozvala je danas, u ime kluba SBB-a, resornog ministra Veska Drljaču da podnese ostavku iz moralnih razloga.

Poručili su da je za njih direktor Redžep Salić heroj, jer je iznio sve šokantne detalje koje je inspekcija potvrdila nalazom na 160 stranica.

Pročitala je samo neke dijelove u kojima se bivši direktor Zavoda Pazarić Jasmin Ćerimagić optužuje da je oštetio zavod na način da je sklapao štetne ugovore za građevinske radove, a namještaj kao što su bračni kreveti, samostalni kreveti, ormarići i ostalo, pravljen u zavodu, je poklanjan uposlenicima.

Također, navela je i kako su u privatnim stanovima uposlenici Zavoda zajedno sa štićenicima rušili zidove, radili molerske, keramičke i stolarske radove.

Istakla je kako se osjeća odgovornom i da samo Bog zna kakvo je stanje u drugim zavodima, navodeći da će tražiti detaljnu analizu, provjere i nadzore za ostale zavode, kao i za Pazarić.

"Direktor Salić je iznio šokantne detalje prije dva mjeseca i od tada ništa nije isto. Inspekcijski nalaz potvrdio je njegove izjave. Uzimali su od naše djece. Za nas u SBB-u Salić je heroj, a ministra Drljaču, u čijem mandatu se sve dešavalo, pozivamo da da ostavku iz moralnih razloga", kazala je.

Spomenula je i to kako je bivša v. d. direktorice Zavoda Pazarić isplatila fakturu u iznosu od 10.000 KM bivšem direktoru Ćerimagiću. iako tada nije bio uposlenik. Pozvala je nadležne da reaguju i procesuiraju odgovorne.