Previranja u Šestorci
13

SBB uzvraća NiP-u: Potpisali smo 300 mjera, ali ne i 40 miliona KM za helikopter

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Povodom saopćenja Naroda i pravde da je SBB potpisao 300 mjera Šestorke, među kojima je i nabavka helikoptera za potrebe MUP-a, iz te stranke su se oglasili sa dodatnim komentarom.
"Slobodni smo potvrditi da je to tačno. Međutim, u Mjerama nije bilo astronomske cijene nabavke helikoptera i tu je zaista nastao problem", tvrde iz SBB-a.

Naglašavaju da primjedba da SBB ruši koaliciju ne stoji, osim ukoliko se rušenje "očitog taldžijskog biznisa ne poistovjećuje sa rušenjem koalicije".

"Da podsjetimo javnost, na nivo Šestorke nikada nisu određeni prioriteti kada je riječ o spomenutim i dogovorenim mjerama. SBB je, primjerice, prilikom pokretanja kapitalnog projekta izgradnje Prve transferzale na vrlo korektan način upoznao svoje partnere sa inicijativom sa njome su se svi složili, jer to korespondira sa najboljim interesima građana Kantona, Vogošće, lakšeg ulaska u grad itd. A ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete: pojedinac, stranka, Šestorka...? Šestorka sigurno nije", navode iz SBB-a.