{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBB u Ilijašu i Starom Gradu: Izborna krađa iz 2010. ne smije se ponoviti

F
30.9.2014. u 22:45
7
102
SBB u Ilijašu i Starom Gradu: Izborna krađa iz 2010. ne smije se ponoviti
7
I kada poljoprivrednik voli svoju kravu, ali je ona jalova i godinama ne daje mlijeko, ona mora otići iz štale. Istu takvu jalovost već dvije decenije pokazuje SDA i s njom SDP. Od njih naša država nema nikakve koristi, zato je vakat da napokon odu, rekao je večeras na predizbornim skupovima SBB-a u Ilijašu i Starom Gradu Fehim Škaljić, nosilac državne liste SBB-a, saopćio je Pres-centar SBB-a.
Inače, kao i tokom cijelog predizbornog mjeseca, i u Ilijašu i u Starom Gradu dvorane su bile male da prime sve zainteresirane građane željne promjena.

Kandidati SBB-a istakli su da Sarajevo mora postati prava prijestoLnica, da neko mora početi da podiže privredu, brine se o uništenim kompanijama... Nova vlast mora zaustaviti proces gubitka radnih mjesta i početi da zapošljava ljude. Nova vlast mora povratiti povjerenje međunarodne zajednice, jer ona zbog korupcije aktuelnih vlada ne želi ovamo upućivati novac svojih poreznih obveznika.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić istakao je da ta stranka ima najjače kandidatske liste.

- Uz iskusne političare kao što je Fehim Škaljić, ili načelnik Ibrahim Hadžibajrić, tu je i Edita Đapo, koja je doktorirala makroekonomiju u Japanu. Na našim listama su i Damir Arnaut, koji je doktorirao pravo u Americi, proslavljena glumica Zana Marjanović, ili Ana Babić. Imamo i prvaka svijeta Dževada Poturka, „zlatne ljiljane“, proslavljene komandante, uspješne privrednike poput Tarika Jašarevića, i mnoge druge koji će moći da se ponesu s odgovornošću u spašavanju vlastite države i ekonomije - kazao je Radončić.
- Nisam htio da formiram nelegalni krizni štab i tučem osiromašeni narod ali ću sigurno nakon 12. oktobra formirati krizni štab za brzi ekonomski oporavak BiH, masovne javne radove, zapošljavanje, izgradnju, te borbu protiv korupcije i ohrabrivanje pravne države da napokon počne procesuiranje državne mafije. Ona je uništila velike privredne sisteme, pokrala ratne donacije, naložila višestruka politička ubistva – podsjetio je Radončić.

Na oba skupa kandidati SBB-a za sve nivoe pozdravljeni su euforičnim aplauzima.

Na kraju, zaključak više govornika bio je da SBB glatko pobjeđuje, ali se po svaku cijenu mora spriječiti repriza poznate izborne krađe iz 2010. godine. U tom cilju očekuje se puni angažman svakog građanina, kao i pomoć međunarodne zajednice da se izborna krađa napokon spriječi.

Na predizbornom skupu SBB-a u Starom Gradu govorili su Adnan Solaković, kandidat za Skupštinu KS, Ismir Jusko Švabo, nosilac liste za Skupštinu KS, Tarik Jašarević, kandidat za Federalni parlament, Ibrahim Hadžibajrić, nosilac liste za Federalni parlament, te Fehim Škaljić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

U Ilijašu su, osim Juska, Hadžibajrića i Škaljića, govorili Adem Efendić i Sead Šehić, kandidati za Skupštinu Kantona sarajevo, te Nijaz Mašić i Emil Sućeska, kandidati za Federalni parlament, saopćio je Press centar SBB – Fahrudin Radončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: